Datorspelens World of Darkness växer.

Det är många kockar som rör i den soppa som är rollspelsuniversumet The World of Darkness. The usual suspects när det kommer till produktioner som aldrig riktigt når fram, franska utvecklaren Cyanide och utgivaren Big Ben, står tillsammans bakom ännu en titel: Werewolf: The Apocalypse – Earthblood. Dessa har fått förtroendet av svenska Paradox att göra spel av licensen. Paradox, som själva kommer agera publisher för nyligen försenade Vampire: The Masquerade Bloodlines 2.

Trots att det utannonserades 2017 har det varit märkbart tyst om Earthblood. Det visades bakom lyckta dörra på årets E3, men någon egentlig gameplay finns inte till beskådan. Istället får vi nu nöja oss med en heavy metal-slamrig trailer med förrenderat material, blandat med vad som ser ut som lite live action.

I Werewolf: The Apocalypse – Earthblood spelar du Cahal, en sorts ekoterrorist och varulv som antagligen tycker att människan förstör hans revir, och att de därför måste ätas upp. Typ.

Skicka en rättelse
@waeress: Ok, point. "Terrorism avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar. Begreppet härstammar från Jakobinernas s.k. regim... 19/11 @Mirage: Nej, terrorism definieras inte som enbart riktad mot allmänheten. Terrorism kan lika gärna vara riktad mot ett företag. 19/11 @waeress: Ja, fast det är för att terrorisera allmänheten, annars är det inte en terrorist. Garous riktar sig inte mot allmänheten utan jobbar i det fördolda, mot väldigt specifika mål, tex Pentex. Greenpeace är mer ekoterrorister än Garous. 19/11 @Mirage: ekoterrorist = terrorist som genomför dåd för att rädda miljön. Dvs deras terror är inriktad för att få till förändringar på miljöområdet. 19/11 "I Werewolf: The Apocalypse – Earthblood spelar du Cahal, en sorts ekoterrorist och varulv som antagligen tycker att människan förstör hans revir, och att de därför måste ätas upp. Typ." @FZ , vän av ordning här: varulvar i WoD (med undantag av kanske... 23/10 Tack. 23/10 Kallar ni mjäkig mellocore för Heavy Metal??? Det är ju som att jämföra Carola med Metallica. 22/10 Snackar du om? Det här kan ju bli hur nice som helst. Finns alldeles för få varulvsspel. 22/10 Det är samtidigt en balansgång. Strösslar man för mycket och för brett kommer många av spelen suga i slutändan, vilket riskerar att skada varumärket i långa loppet. 22/10 Påminner det om Prototype spelen med det röda som åker ur varulven och att man slåss med lite allt möjligt som vaknat till liv (tänk uråldriga monster, likt Godzilla) efter att människan härjat i naturen? 22/10