Fallout 76 har fått privata servrar. Fallout 1st heter den prenumerationsbaserade nyheten som låter dig och dina vänner sätta lås på er värld och upptäcka den själva.

Gratis är det emellertid inte. 154 kronor i månaden tar Bethesta för tjänsten, eller 1 229 kronor om du slår till på en 12-månadersprenumeration. Som jämförelse tar Blizzard 13 euro för 30 dagars World of Warcraft-spelande, och just nu 66 euro för cirka ett halvår.

Nåväl. Med en Fallout 1st-prenumeration bakfickan kan du bjuda in upp till sju vänner. Det både räcker och är ett krav att en av er har ett abonnemang för att köra privat server. Fallout 1st ger också tillgång till en scrapbox, ett bottenlöst förråd att spara alla dina crafttade prylar i. Du får också ett survival tent, ett portabelt hem som fungerar som fast travel point. Vidare får du en ny outfit, atoms och lite annat. Mer info om innehållet här.

Antalet onlinespel med månadsprenumeration har som bekant minskat drastiskt de senaste åren, så Bethesdas beslut att införa det i redan hårt kritiserade Fallout 76 är en aning udda. Med det sagt – vad tycker du om beslutet?