Spelet släpptes i natt.

Japp. Formkurvan för Call of Duty-serien har definitivt vänt uppåt. I natt släpptes Call of Duty: Modern Warfare och de första betygen är uteslutande positiva.

På Opencritic och Metacritic, siterna som krystar om alla spelbetyg till 100-skalan och från dem räknar fram ett snittbetyg, har Modern Warfare i nuläget 84 hos Opencritic och 86 hos Metacritic (PS4-versionen) av 100 i snitt. Det ska nämnas att alla recensioner som är ute nu bygger på spelande under kontrollerade former, innan den stora massan släpptes in på servrarna.

Hardcore Gamer slår till med betyget 4,5 av 5 och hyllar utvecklarna för att ha gjort en modern version av Modern Warfare-grenen av CoD-serien. Man är också nöjda med den nya spelmotorn som ger spelet ett välbehövligt grafiskt lyft, och man avrundar med berömmet att "...Modern Warfare levererar på nästan alla fronter".

Game Informer landar på 8,75 av 10, ett betyg som motiveras av en tight, välberättad kampanj och intensivt multiplayer. Men co-op-läget Special Ops gillas inte alls, det beskrivs som obalanserat och svårt på fel sätt. Men 2 mot 2-matcherna i spelläget Gunfight lyfts däremot till skyarna.

Internationella PC Gamer landar på betyget 80 av 100. Man lyfter fram hur bra Infinity Ward lyckas peta in nyheter i singleplayer-kampanjen, men är inte helt nöjda med hur den presenteras – en turistbroschyr för militären, tycker man. Multiplayer får beröm för att våga mycket nytt, samtidigt som man är mindre nöjda med att det håller kvar vid många gamla, omoderna saker.

Gamespots testare stannar på betyget 7 av 10. Även här berömmer man viljan till förnyelse och spelläget Gunfight, medan spelläget Spec Ops får hård kritik för att vara omöjligt svårt.

FZ börjar recensionsspela Call of Duty: Modern Warfare i dag. Du läser vår recension nästa vecka.

Skicka en rättelse
Låter som att jag kommer skaffa detta ändå. Men jag har köpta samtliga i serien även om jag sagt att jag inte ska...något med MP i CoD som får mig att komma tillbaka mer än i andra spel 28/10 Jag saknar 3way lanes kartor. Det är alldeles för mycket vinklar i detta CoD, vilket främjar en passiv spelstil.. Fönster o vrår överallt som folk kan kika fram i, lägg till den korta TimeToKill som finns på det också. DOCK så har jag jävligt kul online... 28/10 Har aldrig köpt någon låda men man får ju lådor hela tiden endå och jag märker ingen större skillnad på de vapnen. Men det är ju coolt att hata allt från stora utgivare 27/10 Hade det inte varit för att Red Dead Redemption 2 ligger runt hörnet så hade detta varit väldigt intressant. Verkar vara ett av de bättre COD-spelen på länge. 26/10 Jättesnyggt och spännande, :D men kampanjen kraschade precis nyss efter ca 2,5 timme. :( Men nu har jag kommit till "Hunting Party". :) 25/10 Förladdade igår. Ska börja spela nu! :D Kunde man ta bort betan? 25/10 Singelplayer delen var ett klart steg framåt från tidigare spel. Full-blown-action-balls-to-the-wall uppdragen som alltid är med, ja de är som i tidigare COD, och ärligt talat inte särskilt spännande. Däremot är de långsamma, stealth inriktade uppdragen... 25/10 Inte kört sedan Black Ops 1 men är lite nyfiken på detta. Vill inte nöta det i dagar men skulle vilja spela typ några timmar för att se vart CoD är idag. 25/10 Fantastiskt bra multiplayer! Tycker banorna är väldigt mycket bättre än ww2. Och recoilen på vapnen känns riktigt bra. 25/10 @Redstar: Yes 25/10