Japp. Formkurvan för Call of Duty-serien har definitivt vänt uppåt. I natt släpptes Call of Duty: Modern Warfare och de första betygen är uteslutande positiva.

På Opencritic och Metacritic, siterna som krystar om alla spelbetyg till 100-skalan och från dem räknar fram ett snittbetyg, har Modern Warfare i nuläget 84 hos Opencritic och 86 hos Metacritic (PS4-versionen) av 100 i snitt. Det ska nämnas att alla recensioner som är ute nu bygger på spelande under kontrollerade former, innan den stora massan släpptes in på servrarna.

Hardcore Gamer slår till med betyget 4,5 av 5 och hyllar utvecklarna för att ha gjort en modern version av Modern Warfare-grenen av CoD-serien. Man är också nöjda med den nya spelmotorn som ger spelet ett välbehövligt grafiskt lyft, och man avrundar med berömmet att "...Modern Warfare levererar på nästan alla fronter".

Game Informer landar på 8,75 av 10, ett betyg som motiveras av en tight, välberättad kampanj och intensivt multiplayer. Men co-op-läget Special Ops gillas inte alls, det beskrivs som obalanserat och svårt på fel sätt. Men 2 mot 2-matcherna i spelläget Gunfight lyfts däremot till skyarna.

Internationella PC Gamer landar på betyget 80 av 100. Man lyfter fram hur bra Infinity Ward lyckas peta in nyheter i singleplayer-kampanjen, men är inte helt nöjda med hur den presenteras – en turistbroschyr för militären, tycker man. Multiplayer får beröm för att våga mycket nytt, samtidigt som man är mindre nöjda med att det håller kvar vid många gamla, omoderna saker.

Gamespots testare stannar på betyget 7 av 10. Även här berömmer man viljan till förnyelse och spelläget Gunfight, medan spelläget Spec Ops får hård kritik för att vara omöjligt svårt.

FZ börjar recensionsspela Call of Duty: Modern Warfare i dag. Du läser vår recension nästa vecka.