Ubisoft drar spelfusktillverkaren Mizusoft inför rätta för att ha sålt just fusk til Rainbow Six: Siege. Speltillverkaren menar att det kostat dem enorma summor att stoppa fusket, och att Mizusoft tjänat hundratusentals dollar på försäljningen. Det rapporterar Polygon.

Enligt en stämningsansökan som lämnades in till en domstol i Kalifornien den 23 oktober säljer Mizusoft mjukvara som bland annat ökar vapnens skada, vidgar synfältet och markerar fiender, vilket bryter mot spelets användaravtal. Mizusoft ska ha sålt mjukvaran som prenumeration till en kostnad av 13 dollar om dagen (125 kronor) eller 77 dollar i månaden (750 kronor). Ubisoft menar att den åtalade dels tjänar olagligt på företagets spel, dels att man skadas av och förlorar pengar på fuskförsäljningen, som förstör för andra spelare och försämrar spelets rykte.

Den åtalade går under benämningen J.V.L. och tros vara en minderårig, och att projektet och ekonomin hanterats av dennas mamma. Ett tiotal Discord-användare med okänd identitet ska också vara inblandade i åtalet. Ubisoft kräver 25 000 dollar i ersättning per överträdelse, och att Mizusoft stängs ner. Vilket siten nu gjort.