Ubi-besvikelser ligger bakom Ubi-förseningar.

På söndag är det dags att vrida tillbaka klockan ett varv, men några som däremot vridit fram den flera varv är Ubisoft som skjutit upp både Watch Dogs Legion och Gods & Monsters till andra halvan av 2020. Rainbow Six Quarantine kan till och med släppas så sent som 2021.

Yves Guillemot, vd för Ubisoft, har bekräftat att detta beror på att både The Division 2 och Ghost Recon Breakpoint inte mött säljmålen. Nyss uttryckte Guillemot sin besvikelse för Breakpoints svala mottagande hos spelarna och kritikerna. "Väldigt nedslående", sammanfattar han det hela.

Allt är emellertid inte ledsna miner och slokande axlar. Då man försenar den här trion till andra halvan av 2020 (eller 2021, i Quarantine-fallet) får man mer tid att förbereda spelen inför nästa generations Playstation- och Xbox-konsoler, som båda släpps lagom till julen 2020. Frédérick Dugue, finanspamp på Ubi, berättar (via Videogamer) att förseningarna ger Ubisoft chansen att få spelen "optimerade för nästa generations konsoler". Legion-teamen tycks motiverade:

Skicka en rättelse
Säljmål (finansiellt mål på hur många enheter som ska säljas) ≠ Spelets kvalitet Division 2 fick bra betyg och hade en relativt problemfri start (jämfört med många andra onlinespel). Kan ju bero på mycket, t.ex. att marknaden är annorlunda nu med alla... 28/10 @Mirage: Nu har jag inte spelat varken The Division 2 eller GR: Breakpoint (gäller hela Ghost Recon serien för att vara exakt), men är ett spel dåligt för att det inte når ett uppsatt säljmål som i The Division 2's fall? Det har fått rätt bra betyg har... 28/10 Tur att du bryr dig tillräckligt för att vädra din åsikt. Skönt att någon orkar klaga på de som klagar. (Precis som jag gör nu) Vad skulle världen vara utan lite smaskig nonsensåsiktsvädrande? 27/10 Ja tur för dig att du inte har några krav alls på produkter du köper. Måste vara otroligt imponerande att du inte påverkas av buggar. Och anledningen att folk klagar är för att dom betalat för en produkt som inte höll vad den lovade. Men det verkar som... 27/10 Är fan glad att jag inte är så jäkla kräsen som många spelare. Jag älskar breakpoint. Bästa spelet jag spelat på ett tag. Tur att jag inte bryr mig så mycket om buggar, butiker in game och så vidare. Fyfan vilket tråkigt spel-liv jag skulle ha. Orka sit... 26/10 Ryckt upp sig? Är det därför som Division 2 och Breakpoint misslyckades med sina säljmål? Nej, de lyssnar inte, och detta är resultatet. 25/10 @T.Mani: Ubisoft har ryckt upp sig rejält efter debaclet med AC: Unity och Watch Dogs 1. Inte bara som ett företag som numera förstår att deras kunder inte accepterar buggig, o-optimerad skit till spel, utan även som spelskapare. Både AC: Origins och... 25/10 Man får bara hoppas att de fattar vad som gör att deras spel inte säljer så bra som de hoppats. Annars kan de ju förlänga spelen i all evighet, men har de inte insett vad deras verkliga problem är, så spelar det nog ingen roll hur långt de flyttar fram... 25/10 Jag förstår faktiskt inte nyheten. Det gick inte så bra som ubi ville, och dom satsar på att fixa det, och spel som inte har kommit ut blir försenade och kommer bli bra? Så ett vanligt styrelsemöte? 25/10 Haha eller så måste ni fixa lite saker innan, saker som många har kritiserat rejält med Breakpoint. Tack vare Breakpoint har ni visat ert "rätta" ansikte, "action speaks louder than words". 25/10