På söndag är det dags att vrida tillbaka klockan ett varv, men några som däremot vridit fram den flera varv är Ubisoft som skjutit upp både Watch Dogs Legion och Gods & Monsters till andra halvan av 2020. Rainbow Six Quarantine kan till och med släppas så sent som 2021.

Yves Guillemot, vd för Ubisoft, har bekräftat att detta beror på att både The Division 2 och Ghost Recon Breakpoint inte mött säljmålen. Nyss uttryckte Guillemot sin besvikelse för Breakpoints svala mottagande hos spelarna och kritikerna. "Väldigt nedslående", sammanfattar han det hela.

Allt är emellertid inte ledsna miner och slokande axlar. Då man försenar den här trion till andra halvan av 2020 (eller 2021, i Quarantine-fallet) får man mer tid att förbereda spelen inför nästa generations Playstation- och Xbox-konsoler, som båda släpps lagom till julen 2020. Frédérick Dugue, finanspamp på Ubi, berättar (via Videogamer) att förseningarna ger Ubisoft chansen att få spelen "optimerade för nästa generations konsoler". Legion-teamen tycks motiverade: