Och enligt Jade Raymond är det upplevelser som inte är möjliga på andra plattformar.

Stadia – Googles kommande tjänst för strömning av spel – kommer bjuda på en rad olika högprofilerade titlar, inklusive Cyberpunk 2077, Baldur's Gate III och Football Manager 2020. Men man snappar inte bara upp spel från tredje parter, utan planerar även att utveckla egna för att locka folk till tjänsten. Man rekryterade till exempel Assassins Creed-veteranen Jade Raymond för att leda studion Stadia Games and Entertainment, och i en intervju med Gamesindustry.biz uppger Raymond att Google har planer på att starta fler interna studior.

Detta ska enligt henne leda till att man släpper Stadia-exklusiva spel varje år. Hon betonar dock vikten av att det ska handla om spel som inte skulle kunna skapas på någon annan plattform.

Jag anser att förstapartsspel ska vara spel som inte är möjliga på någon annan plattform. Det är vad som verkligen är spännande enligt mig och anledningen till att vi expanderar våra förstaparts-team. Det finns mycket som möjliggörs av att vara hemmahörande i molnet som du helt enkelt inte kommer kunna se på andra plattformar, och jag anser att det är förstapartens jobb att verkligen visa upp det och låta folk föreställa sig vad dessa saker är.

Hon pekar på ett helt fysiksimulerat spel som spelutvecklingens heliga graal, och säger att Stadia är den plattform där man äntligen kommer kunna leverera vissa av dessa upplevelser.

Skicka en rättelse
Aldrig spelat BF? :D 28/10 Majoriteten har redan sina spel, de spelar på mobilen. De som vill spela spel kommer känna att det känns annorlunda från när de provade att spela senast, nånting kommer kännas off. Och det är om dessa "icke-gamers" är redo att punga ut 700kr för spel... 28/10 Kan i alla fall till 99% vara säker på att det inte är Stadia som är framtiden. En tjänst där du både köper spelet och betalar månadsvis för tjänsten i sig. De är som om du hade betalat som vanligt för Netflix och sedan också behövde köpa/hyra varje ser... 27/10 "Och enligt Jade Raymond är det upplevelser som inte är möjliga på andra plattformar." Menar dom laggig rubberbanding då eller? 27/10 Mmm lukten av flopp är stark i detta. 27/10 Undrar om det skulle funka i spel som c.o.d och Battlefield? Där är det ju mer oförutsägbart vilket håll någon springer åt, antar att om man gör tvärtom mot vad ai'n tror så blir det dubbel latens, eller? 27/10 Nä, men ville inte vara allt för negativ ;p 27/10 @PcGamer: Du har en ny bästis för du pratade om Tex Murphy 26/10 Om du tycker att det där är en lång lista ska du se listan på saker som aldrig ens lanseras. Det där är inte misslyckanden, det där är en del av deras strategi. Google är tillräckligt stora för att bokstavligen vaska guld både bland tjänster och produkt... 26/10 Ska bli spännande att läsa lite reviews snart. Är 90%säker på att jag ska skaffa. Varför? För att jag har en PC som med nöd och näppe kan spela på medium settings i nuläget. Hade jag känt att jag jag kunde motivera ett 2080 grafikkort och matchande proc... 26/10