Stämningarna kring Epic och Fortnite flyger från höger och vänster, både mot och från Epic. Det senaste målet är en före detta anställd som sägs ha läckt affärshemligheter innan det nu pågående andra kapitlet drog igång. Stämningsansökan är inlämnad i North Carolina, USA, och säger att mannen ifråga arbetade som "testare av användarupplevelsen" hos Epic. Mannen ska ha försökt att avslöja det andra kapitlet genom att läcka hemligheter, vilket enligt Epic bidragit till att förstöra den spänning som Epic jobbat med att bygga upp under flera månader.

Läckor påverkar den finansiella prestationen hos nuvarande och framtida versioner av spelet negativt. De tenderar att minska spänningen och entusiasmen hos ett spels spelare och publik, vilket potentiellt leder till att de går över till andra spel.

Läckan stred givetvis mot det kontrakt mannen skrivet under, men trots det valde vederbörande att sprida information om spelet samt bilder via Twitter.

Tidigare har Epic stämt arrangörerna bakom en utskrattad och väldigt inofficiell Fortnite-festival i Storbritannien samt ett par Youtubare som sades ha visat upp och sålt fusk till Fortnite. De fick dock själva smaka på stämgaffeln när ett gäng upphovsmän till några av de danser som finns i Fortnite ansåg att de förtjänade ersättning.