Rentav ruskigt höga.

Efter ett hysteriskt förstaår, med Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey som fanbärarna, var 2018 något av ett mellanår för exklusiva Switch-titlar. I år har det dock tagit fart igen med exempelvis Fire Emblem: Tree Houses, Super Mario Maker 2, Astral Chain och Zelda: Link's Awakening. Av betygen att döma är Luigi's Mansion 3 nästa oumbärliga Switch-spel.

Med snittbetyget 86 hos såväl Opencritic som Metacritic placerar sig Luigis spökhistoria där uppe bland de mest firade Switch-titlarna i år, och i paritet med hyllade 3DS-äventyret Luigi's Mansion: Dark Moon. "Fräsch take på serien", säger Eurogamer. "Hoppas vi får se mer från den här serien", menar IGN. Gamesradar+ kallar det ett "minnesvärt spöklikt äventyr fyllt med kreativa pussel".

Luigi's Mansion 3 släpps på torsdag och FZ-recensionen läser du strax därefter.

Skicka en rättelse
Man utforskar hus/rum med hjälp av sin dammsugare. Mycket pussel och busiga spöken. Grymt bra animationer och stämningshöjande grafik. I vanlig ordning från Nintendo, en mycket hög nivå av kreativitet. Tänk Ghostbusters + första Resident evil kombinerat... 29/10 Handlar nog mycket på att själva korten är inte så himla billiga Så man får vara snabb och förhandsboka om man verkligen vill ha det Jag är vanligtvis emot förhandsbokning, men det är ett first party nintendo spel liksom ^^ 29/10 Har lärt mig en läxa och gör det nu! Gjorde det faktiskt för Astral Chain också, men jag kom in för att hämta det en dag för sent och då var det slut. Nästa förväntade leverans var i slutet i november och ingen annan butik hade det på lager... Men jag... 29/10 Förhandsboka det på Webhallen? :) Dom råkade skicka ut mitt för tidigt, haha 29/10 Är taggad, hoppas bara på att det går att få tag på ett fysiskt ex. Vet inte om detta är en avsiktlig taktik från Nintendo för att man ska köpa digitalt istället, men jag har haft fruktansvärt stora problem med att få tag på fysiska kopior - tog mig två... 29/10 Oj då Svårt att svara på om man inte ska spoila haha Det är storydrivna spel helt enkelt, och samtliga spel hänger ihop mer eller mindre i storyn Första går liksom ut att fånga spöken och hitta Mario, och undersöka varför huset som du (Luigi) har vunnit... 29/10 Aldrig lirat dessa spel. Vad gör man? Utforskar man ett hus och fångar spöken? Hur känns det att spela? 29/10 Spelet är nice, I can confirm 29/10 Kan knappt vänta längre så sjukt pepp på detta spel 29/10 Nu blandade du nog Nintendo Tree House och Fire Emblem: Three Houses 28/10