EA och Valve har ingått ett avtal som innebär att EA:s spel åter kommer börja säljas på Steam. Avtalet innebär att prenumerationstjänsten EA Access blir tillgänglig i Steam i vår– den första speltjänsten där, uppger EA.

Men först ut blir Star Wars Jedi: Fallen Order som släpps den 15 november. Och under de följande månderna får det sällskap av Battlefield V, Fifa 20, Apex Legends, The Sims 4 med flera. Och ja, det blir crossplay mellan Steam och Origin.

Jedi Fallen Order-sidan på Steam är uppe, och den klargör att Origin-klienten behöver vara igång för att spela, tillsammans med Steam-klienten.

EA:s pressrelease:

Electronic Arts och Valve samarbetar för att ta EA-spel till spelare som använder Steam. Från och med i vår kommer vår evigt expanderande spelservice EA Access – med fantastiska spel och medlemsförmåner – till Steam. EA Access är den första och enda spelprenumerationstjänsten på Steam och den fjärde plattformen med en EA-prenumeration.

Vi sparkar igång partnerskapet med Star Wars™Jedi: Fallen Order som släpps den 15 november och kan förbokas redan idag. Kommande månader kommer Steam-användare också kunna spela andra stortitlar som The Sims™ 4 och Unravel™ Two. Multiplayerspel som Apex Legends™, FIFA 20 och Battlefield™ V kommer nästa år och vare sig ni spelar via Origin™ eller Steam så kommer ni att kunna spela tillsammans.

Det väntar ett helt bibliotek av spel på dig i The Vault, men förutom spelen innebär EA Access en större upplevelse med olika belöningar. Du får en röda-mattan-behandling med exklusiva rabatter på hela katalogen och medlemsförmåner i några av våra största spel.

EA sålde tidigare sina pc-spel via Steam, men det upphörde omkring 2013 när man började storsatsa på den egna klienten/butiken Origin. Det senaste EA-spelet där är en The Sims 3-expansion, och inget Battlefield-spel efter Bad Company 2 har sålts i Steams butik.