Kalla kriget-storyn faller inte i god jord hos våra grannar i öst.

Det senaste Call of Duty släpptes i slutet av förra veckan och de inledande betygen pekar på att det endast trumfas av de två första Modern Warfare-spelen, med ett Metacritic-snitt på 84 av 100. Men, om du tittar på användarrecensionerna på samma sajt ser det inte lika glatt ut, där det nu ligger på 2,8 av 10, och den genomgripande kritiken är hur ryssar porträtteras i spelet.

Precis som många tidigare Call of Duty-spel drar det inspiration från kalla kriget där Ryssland är fienden, ett tema som de senaste åren gjort comeback i såväl spel som tv-serier - senast i Stranger Things tredje säsong.

Med citat som "shame on the creators", "primitive russophobic story" och otaliga motiveringar på kyrilliska är det tydligt att majoriteten stör sig sig mest på porträtteringen av Ryssland snarare än bandesign.

Skicka en rättelse
Det tog visst lite längre tid än vad du bedömde. Behöver du hjälp i sökandet? 03/11 Det är alltid fascinerande att se hur många som som var helt okej med extremt orealistiska spel baserade på andra världskriget till det dök upp kvinnor eller färgade personer i dem. Då blev det plötsligt något det måste gnällas på så ofta det går. 01/11 Vilka ungdomar menar du är sig historia från actionspel? Om så verkligen är fallet så ligger problemet snarare i att de inte lärt sig källkritik. Om spel däremot får folk intresserade av historia och får dem att lääs på om kriget de spelat så är det utm... 01/11 Många ungdomar. Det är det stora problemet, samt att folk använder spel som indoktrinering. 01/11 "Historierevisionism" i skjutSPEL... Tar ni biologilektioner från Goat Simulator också? ;) Jag fattar vinken men vem tar seriöst COD-spel som seriösa historielektioner? 31/10 Var lite upptagen vid tillfälle, ge mig ett par timmar eller googla och hitta informationen själv det är inte svårt =) 31/10 Om jag hade varit upplyst vid tillfällena de släpptes så hade jag varit lika förbannad då, ja. Jag tycker det är helt fel att skriva om historian i spel utan att upplysa att spelet är löst baserat på en viss tidsepok, eftersom ungar nuförtiden tar spel... 31/10 Du var m.a.o. lika upprörd över varje Call of Duty och Medal of Honor i andra världskrigsmiljö som du är över Battlefield V? 31/10 Historierevisionism är vidrig, var den än visar sitt fula tryne. BFV är bara det senaste alstret. 31/10 Uttala dig inte i ämnet, där du har 0 koll, bara ett vänlig tips 31/10