I den här takten når man över 120 miljoner sålda enheter.

I slutet av juli passerade Playstation 4 drömgränsen 100 miljoner sålda enheter och enligt de senaste siffrorna ser vi inga tecken på att snacket kring Playstation 5 har påverkat försäljningen. Det senaste kvartalet har Sony skeppat 2,8 miljoner enheter och vi kan gissa att det blir några fler innan julhandeln är över.

Eftersom den för närvarande håller samma takt som Playstation 2 tror analytikern Danel Ahmad, senior analyst på Niko Partners, att Playstation 4 kommer att passera 120 miljoner sålda enheter under sin livstid. Något som skulle placera maskinen på en tredjeplats över de mest sålda spelkonsolerna, med föregångaren Playstation 2 med sina 160 miljoner guldplatsen och Nintendo DS på silver.

Mest sålda spelkonsolerna genom tiderna

  • PlayStation 2 – 159 miljoner

  • Nintendo DS – 154,02 miljoner.

  • Game Boy/Game Boy Color – 118,69 miljoner.

  • PlayStation – 102,5 miljoner.

  • Nintendo Wii – 101,63 miljoner.

Skicka en rättelse
Det samma! :) 02/11 Det har du inte, men jag undrar bara om alla spel ska gå att spela överallt varför skulle det då behövas fler än en konsol eller en launcher? En del olika utseende och lite skillnad i funktioner kanske. Och när det kommer till exlusiva spel tycker jag... 02/11 Epic har nog pungat ut en fin slant till Sony för detta. 01/11 Du pratade om att utvecklare som köps av utgivare som vill att de gör spel till ett enda format begränsas i sin kreativa frihet. Jag hävdar att det inte är så och ber om exempel. Du svarar med en bunt multiplattformspel? Idag kan vi som exempel se det... 01/11 Vart har jag sagt att det bara ska finnas en? Har sagt att exklusiva titlar inte är bra för mediet och en del bakåtsträvande tänk på ps4. Fan ps2 hade bakåtkompatibilitet etc. Ja för att man kanske gillar den ena framför den andra. Varför spelar du på... 31/10 Du hävdar att studior som köps och gör exklusiva spel drabbas av att den "kreativa friheten hämmas pga S står med hökögon på X". Har du några exempel på detta? Både Sony och Nintendo brukar ha med ett eller flera spel varje år i Game of the Year-diskuss... 31/10 Så låt oss säga att ett storföretag äger den plattform som alla framtida spel spelas på och ger ut alla spel, varför skulle dom satsa på mindre säkra kort istället för låt oss säga AAA spel som Assassin's Creed, Battlefield, Call of Duty, GTA och Fifa?... 31/10 Nu pratade vi inte om dåliga utgivare som jag föraktar stort. De där är helt körda i botten och bara bryr sig om pengar. Nu pratade vi om spelskaparnas frihet. Tror inte Sony är direkt mildare än andra (köper ett helt spelläge i nya CoD bla.) och tror... 31/10 Nu är ju xbox och windows, microsoft och de kallar hela allt för xbox då spel ej ska vara platformsspecifikt enligt dem. Nae men det är ju samma sak som du säger?! Spelar ingen roll vilken maskin jag startar eller launcher jag startar men man ska inte... 31/10 Sony har uttryckt detta i flera intervjuer. Det första jag hittar vid en sökning är: https://www.dualshockers.com/shuhei-yoshida-only-four-out-of-ten-playstation-games-make-money-but-sony-will-always-support-talent/ Jämför Sonys utbud med det från andra... 31/10