Och releaser kan ske relativt snart.

Command & Conquer Remaster är bara början, om vi ska tro EA. Under ett earnings call (tack The Motley Fool) berättade speljätten att man planerar att leverera "spännande remasters av fanfavoriter" framöver. Vilka det blir? Ingen aning, men med till exempel Dead Space-serien och Biowares skattkista (Mass Effect, Dragon Age) att ösa ur saknas det inte kandidater.

Oavsett vad man tycker om remasters och remakes så är de en del av dagens spelvärld. Jämfört med många andra har EA fört en ganska undanskymd remaster-tillvaro. Ändras detta framöver?

EA yppar alltså inte ett ord om vilka remasters vi kan vänta oss, men särskilt länge kanske vi inte behöver vänta. Under kommande räkenskapsår (april 2020 till mars 2021) kanske vi, förutom Command & Conquer Remaster, får se remasters av andra EA-spel. Andrew Wilson:

There may be some other remasters that we do along the Command and Conquer line that we just haven't announced yet.

EA kommer under samma period släppa två titlar från tredjepartsteam, och internt har man också spel i pipen. Bortom 2020 kommer titlar från bland andra Dice, Bioware, Motive och Maxis.

Skicka en rättelse
Är det hälften så bra som DK och DK2 så ger jag det en chans. Ser ut att ligga på $7.49 på steam just nu (rea) 😄 Edit: (10 minuter senare) Nu har jag köpt det ;) 31/10 Testat "War for the Overworld"? 31/10 Jag blir glad om jag får en BRA remaster (eller remake) på Dungeon Keeper (fy fan för det där jävla fiaskot dom släppte till mobil för ett par år sen). 31/10 ME1 till Xbox 360 känns väldigt rough att spela idag med sina framerateproblem 31/10 Det har vi skrikit om länge, och jag klagar inte, men tycker ändå att det är intressant att se vilken Ketchupeffekt av remakes/remasters vi ser just nu. 31/10 Jag var till skillnad från vad man förväntas vara ett stort fan av EA innan även jag blev bitter över dåliga uppföljare, betalningsmodeller och nedlagda studios. Om man inte räknar in Battlefield så hoppas jag på Mass Effect 1-3, Dead Space trilogy utan... 31/10 Jag hade älskat remake av alla 3 Dead Space! Det hade varit guld! 31/10 Tycker DS är ett av de bästa spelen jag kört i horror-segmentet, och ett av de bästa och mest orginella spel som kommit ur Ea. Faktum är att många spel inte gör sig bra med mus och tangentbord, varför då trotsa det ? Du ska inte kunna twitch aima eller... 31/10 Yes, Mass Effect skulle behöva en remake. Särskilt det första spelet känns mycket föråldrat för egen del. Använder inte ActiVision "Remaster" för att det är inarbetat för allmänheten då. Grafiken lyser total remake o inte finputsning. Skulle de remastra... 31/10 Mass Effect 1-3 tack! 31/10