"The same procedure as every year, James!"

Frågan var förstås aldrig om årets Call of Duty skulle bli en succé. Snarare handlar det om hur stor succé Modern Warfare ska bli. Av de tidiga siffrorna att döma: en väldigt, väldigt stor succé.

Activision låter meddela att spelet dragit in över 600 miljoner dollar på tre ynka dagar. Detta att jämföra med senaste årens Black Ops 4 och World War 2 som båda drog in "bara" 500 miljoner dollar under samma tidsperiod (tack, VG247). Modern Warfare har också sålt i fler ex under samma period än något annat CoD den här generationen. Nästa år blir det troligen nextgen.

Ryska spelare har uttryckt sitt missnöje med recensionsbombarderande, men betygen har i övrigt varit höga och Erik Cedervall drog fram FZ:s näst högsta betyg: fyra av fem. Han säger:

Modern Warfare är på många sätt en värdig uppföljare till 2007 års nästan-namne, CoD 4: Modern Warfare. Med en multiplayer som både får mig att komma ihåg varför jag älskar denna spelserie och återuppfinner sig själv, kan jag inte annat än att ge det en stor tumme upp.

Skicka en rättelse
Nu har jag äntligen spelat klart COD:MW. Spoilervarning: Men när kampanjen äntligen var klar, och efter eftertexterna så står det att kampanjen fortsätter i SpecOps. What? Och, jag tycker att det blev för mycket och segt med barnen. Springa runt i grott... 15/11 Som sagt, trist att Shaders uppdaterar i 20 minuter vid varje patch. :P 12/11 Varje gång jag startar spelet så blir det "loading shadows" i 20 minuter!? :( Efter den senaste stora patchen (igår) så har det inte kraschat på ett tag! :) Edit: Igår var det första gången som"loading shadows" inte kom upp. 02/11 Jag förbokar spel eftersom jag vill få med allt + extraprylar när jag köper spel. Det måste ju vara företagen som gör fel? Låt allt ingå i spelet när det släpps istället! 02/11 Där har du helt rätt! Tur är att det finns gamers som börjar säga ifrån. Nya CoD hade vart en lootlåde hysteri om inte läckan kom och vi sa ifrån. Battlepasset kommer innehålla vapenvarianter per säsong som senare kanske kommer i lådor istället efter... 01/11 Men det är "vi" ju. Är det inte early access, förbokningar eller att köpa spelet flera gånger till flera plattformar bara för att kunna spela det på dag 1 och sedan igen på "rätt" plattform så är det något annat som vi gladeligen slänger ut pengarna på.... 01/11 Ja, finns ju i Battle.net appen.. men det kostar ju som sagt en slant. 31/10 Haha av mina 756 inlägg är nog något positiv :) Trött på industrin bara som tror vi gamers är dumma 31/10 Du måste vara världens suraste människa! Har inte sett dig skriva något positivt någon gång😂 31/10 @Theade: Jag kollade också runt och fann bara spelets officiella hemsida, såvida man inte skall chansa på någon av dom där sajterna som man inte vet riktigt om det är legit eller inte. Personligen så tycker jag det är för mycket pengar för ett sådant... 31/10