"Shitty people... shitty people never change."

Fallout 76 har sedan lanseringen kantats av kontroverser. Från väskor som inte levde upp till beskrivngen, till möglande hjälmar och nu - ett fullfjädrat klasskrig?

För en vecka sedan lanserade Bethesda ett betalmedlemsskap, kallat Fallout 1st, där prenumeranter bland annat får tillgång till privata servrar, mer lagring och särskilda kläder och emotes. Det har dock visat sig att de som använder dessa fördelar löper stor risk att bli attackerade i spelet.

Upprörda spelare har helt enkelt sett betalande spelare som en del av problemet och gett sig på dem, ibland verbalt men också med våld. En person på Reddit beskriver hur 5-7 personer i teddybjörnskostymer började puckla på honom efter att han använt en dans exklusiv för Fallout 1st-medlemmar. Andra rapporterar det motsatta, att grupper av betalande medlemmar gett sig på ickebetalande.

Avslutningsvis är det ändå följande omskrivning av det klassiska Fallout-citatet som sammanfattar hela situationen:

Shitty people... shitty people never change.

Skicka en rättelse
Jag tror inte att dom försöker förändra Bethesda, bara få dom som fortfarande tror att det är en bra idé att kasta mer pengar på skiten att komma på bättre tankar. Inte för att det kommer att hjälpa... 01/11 Men det är en intressant diskussion hur RL påverkar in-game och vice versa. Mer eller mindre köper man ju en måltavla på sig för riktiga pengar. Inte jättemånga spel som pushar det så hårt - lite liknande när WoW introducerade sin mount/pet shop, och... 31/10 Det är ett spel med pvp i en post apokalyptisk värld som tematiskt innehåller många konflikter mellan olika grupper. Svårt att se det här som ett problem faktiskt. Känns mer som att det passar i spelet. 31/10 nä det är ju så vissa växer aldrig upp hur gammal dom än blir och använda hjärnan gör många nästan aldrig där av har vi folk som tror bete sig som en bunt muppar kommer få Betehsda att ändra sig och bättra sig. 31/10 Fenomenet återfinns bland vuxna och även i verkliga livet, givetvis mer i extrema rörelser och/eller bland unga, men att ge sig på andra, även för skitgrejer, är inte dagisfasoner. Tyvärr. 31/10 Haha måste varit en fantastiskt kul syn :P, önskar jag hade varit där, hade lätt slängt upp en temp-bas med solstol, ölkyl och jukebox xD 31/10 Jag var inne igår kväll, hörde ett jävla liv lite längre bort från min bas. Springer dit och ser att det står en snubbe uppe på taket med "1:st" loggan som patch. Nedanför står det fyra andra och det smäller och kastas granater upp o ner från taket. Kun... 31/10 Ja säger då det detta dagis fasoner ser i många online spel. Jag hsr börjat fundera pp om det är så att gamers fastnar i ett mental stadie på 5år när dom blir gamers eller om det är så att majoriteten av dom som börjar har något mentalt feel från födels... 31/10 Hahahahaha ja de säger ju att våld/brott frodas av segregation. Visas även i tv-spel alltså. 31/10 Well aint that the fkn truth. 31/10