En hög med skit och ett mästerverk, på samma gång.

Tidigare på morgonen publicerade vi vår recension av Death Stranding som Gustav har spelat i över två veckor. Hans inledande konstaterande är också väldigt talande för upplevelsn - hur ger man ett spel full pott som inte går att rekommendera till någon?

När vi tar en titt på betyg från andra spelsajter är det tydligt att Death Stranding kommer att dela kritiker, och förmodligen också spelare när det släpps om en vecka. Det hyllas och sågas men för närvarande är det ändå en stark övervikt på det förstnämnda.

Metacritic ligger för närvarande betygssnittet på 84 av 100 baserat på 69 inrapporterade recensioner. På Opencritic, som samlat 65 recensioner, ligger snittet på 85 av 100.

Några utvalda länkar:

  • IGN - 6,8 av 10 "It’s fitting that Kojima Productions’ latest is so preoccupied with social media inspired praise, because in some ways I did ‘Like’ Death Stranding. I just didn’t ever love it."

  • Game Informer - 7 av 10 "The game bears the unmistakable mark of its creator but doesn't leave enough for players to enjoy"

  • Easy Allies - 8 av 10 "Death Stranding is a fearless game that often stumbles, but is still fascinating overall"

  • Powerup - 3 av 10 "Death Stranding is not entertaining. As such, it fails as a video game, it fails as a narrative and it fails overall."

Skicka en rättelse
Kul att se easy allies bland länkarna. Själv kommer jag inte spela då jag har alldeles för mycket spel i hyllan. Får bli att läsa om storyn, då den verkar riktigt cool. 03/11 Ett sony spel ja men inte exklusivt. Days Gone var ju inget bra spel direkt! Tror inte det har med saken att göra. Men håller med dig exklusiviteter är inte bra. Kommer till Windows iaf det kan man glädja sig åt. Förstår att det inte tilltalar alla för... 02/11 Förstår inte hur folk kan ge det perfekta betyg trots de stora bristerna. Att säga att spelet inte är roligt och att gameplayet suger och ge 10/10 är i min värld helt bisarrt, tyvärr är Kojima dyrkandet även starkt bland spelkritiker. 01/11 Inse att detta spel kommer suga... det finns inte till xbox och därmed suger det. 01/11 Fast spelet får ju väldigt blandade betyg så jag tror faktiskt inte det i just detta fall påverkar så jättemycket. Det verkar vara ett spel du antigen gillar eller inte gillar, alla verkar dock hålla med om att det är ett udda och annorlunda spel. 01/11 Kommer till pc. 01/11 Jag kommer nog hata spelet. Fick bitvis plåga mig igenom RDR2 och dess chores uppdrag. Är det inte bra gameplay så skippar jag. AC Origins har sjukt bra gameplay, combat men sämst story och det fungerar för mig, tvärtom? Aldrig! 01/11 lite trist att se ett exklusivt sony spel o det får lite blandade betyg :( 01/11 Tror jag kommer se detta mer som en interactive film. Ser fram mest mot storyn. 01/11 Avbokade min kopia. Är inte sugen att spela ett fetch quest spel i 40 timmar. Kollar nog igenom nån playthrough på nätet istället för storyn verkar intressant. Synd att gameplayet ser så tråkigt ut. 01/11