I våras fick vi svenskar till slut tillgång till spelströmningstjänsten Playstation Now, som låter en strömma en utvald skara Playstation-spel till en Windows-PC eller till Playstation 4. På PS4 kan man även ladda ned PS2- och PS4-spel. I början av oktober sänkte man dessutom priset på tjänsten från €15 per månad till €10, vilket säkerligen bidragit till att knuffa upp antalet prenumeranter till över en miljon.

Utbudet till Playstation Now är digert, och nyligen har man även börjat erbjuda tidsbegränsade spel, vilket i dagsläget inkluderar GTA V, God of War, Uncharted 4: A Thief's End och Infamous: Second Son, som kommer vara tillgängliga till 2 januari. Efter det kommer en ny vända av högprofilerade spel att erbjudas på samma tidsbegränsade basis.

Men mer konkurrens kommer snart i form av Google Stadia, som släpps 19 november för personer som pungat ut för Founder's Edition-utgåvan. Många är dock fortfarande skeptiska till att strömning av spel skulle vara framtiden för branschen, så det återstår att se hur dessa tjänster presterar i det långa loppet.