Playstations tjänst för speltrömning växer sakta men säkert.

I våras fick vi svenskar till slut tillgång till spelströmningstjänsten Playstation Now, som låter en strömma en utvald skara Playstation-spel till en Windows-PC eller till Playstation 4. På PS4 kan man även ladda ned PS2- och PS4-spel. I början av oktober sänkte man dessutom priset på tjänsten från €15 per månad till €10, vilket säkerligen bidragit till att knuffa upp antalet prenumeranter till över en miljon.

Utbudet till Playstation Now är digert, och nyligen har man även börjat erbjuda tidsbegränsade spel, vilket i dagsläget inkluderar GTA V, God of War, Uncharted 4: A Thief's End och Infamous: Second Son, som kommer vara tillgängliga till 2 januari. Efter det kommer en ny vända av högprofilerade spel att erbjudas på samma tidsbegränsade basis.

Men mer konkurrens kommer snart i form av Google Stadia, som släpps 19 november för personer som pungat ut för Founder's Edition-utgåvan. Många är dock fortfarande skeptiska till att strömning av spel skulle vara framtiden för branschen, så det återstår att se hur dessa tjänster presterar i det långa loppet.

Skicka en rättelse
Bryr mig inte ett smack om fysiska spel kassetter eller liknande. Men vill ha det absolut bästa upplevelsen och kunna spela något dom gånger om året som internet eller psn strular av olika anledningar. Kan tänka mig steam på pcn men inte konsol där vill... 04/11 Fungerar felfritt för mig, kör ps4 dosan med kabel då spnow inte stödjer ps4 kontroller fullt ut utan deras egna usb mottagare, och det är bara för att sälja sin egna mottagare, dom skulle lätt kunna ha stöd för alla ps4 dosans funktioner via bluetooth,... 03/11 Som "eld" nämnde, Borde inte vara mycket värre än youtube osv. Lite mer krav på uppladdning blir det väl, men kan inte vara mycket data som skickas till sony när man trycker på kontrollens knappar. 03/11 Antagligen minimalt, speciellt då alla redan sitter med netflix, spotify och youtube 03/11 Någon som har koll på hur det här påverkar övrig trafik på internet i Sverige? 03/11 Ja nu när man snart inte längre kommer ha möjlighet att köpa o byta spel så det blir billigare o spela när gamestop kommer korka igen under nästa år blir det väl att skaffa en sådan här tjänst och spela spel när de får några år på nacken o hamnar där. 03/11 Men inget NHL.. vad ska jag ta mig till. Vill ha NHL på PC.. subbar till deras tjänst direkt bara dem ger mig NHLLLLLLLLL! :( 02/11 Har bara testat ett spel i kanske 2h och då hade jag inga problem överhuvudtaget. 02/11 Man kanske skulle ge det ett försök, velat spela GoW rätt länge! 02/11 Ja det är mycket synd om spelskaparna. Gör de bra spel så tjänar de pengar. Gör man dåliga tjänar man inte pengar och hittar ursäkter exempelvis begagnatmarknaden. 02/11