Diablo IV, World of Warcraft och Overwatch 2 i all ära, men Blizzcons största höjdpunkt var utan tvekan det efterlängtade mobilspelet Diablo Immortal, som utannonserades till jubel och applåder för ett år sedan... Nu kanske det inte riktigt stämmer, men Blizzard har ändå passat på att smyga ut en uppdatering om spelet såväl som en ny gameplay-trailer. I ett inlägg på den officiella webbplatsen säger Blizzard att man vill att spelet ska kunna spelas solo, men att man satsar mycket på multiplayer i form av delade zoner såväl som instances man kan tackla med upp till tre andra spelare. Man kommer även ha stöd för guilds och andra sociala system.

Rent storymässigt utspelar sig Immortal mellan Diablo II och Diablo III, och som spelare kommer vi vara medlemmar i brödraskapet Horadrim och få välja mellan sex planerade klasser: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer och Wizard. Varje klass kommer ha speciella "Ultimates" – kraftfulla färdigheter som förstärker ens attacker under en kort period och som kan brännas av när man fyllt en mätare genom att använda sina vanliga attacker. Utöver det kommer vi kunna modifiera våra olika färdigheter med hjälp av speciella föremål, vilket till exempel kan göra en eldboll till en isboll.

Vi har fortfarande inget släppdatum, men ett luddigt Q&A-svar tycks indikera att vi kan vänta oss någon form av mikrotransaktioner.