Utvecklingen av Xcom-liknande Phoenix Point har inte varit en dans på rosor för Julian Gollop och resten av utvecklarna hos Snapshot Games, med flera förseningar och ett kritiserat beslut om att släppa spelet tidsexklusivt på Epic Games Store. Nu börjar dock resan gå mot sitt slut, och i ett inlägg på det officiella forumet meddelar man att Phoenix Point kommer släppas den 3 december i år. Spelet kommer släppas i tre olika versioner: Base, Deluxe och Ultra Edition, där de två sistnämnda inkluderar extra digitala föremål och Ultra-versionen dessutom ett Season pass.

Totalt planerar man att släppa minst fem olika DLC-paket med nya uppdrag med start tidigt nästa år. Hittills känner vi till Blood and Titanium, Legacy of the Ancients och Festering Skies. Har man inget Season pass kommer de kosta $4,99 eller $9,99 styck.

Klicka för mer information

Julian Gollop är som ni kanske vet mannen bakom klassiker som UFO: Enemy Unknown och X-Com: Apocalypse, ej att förväxlas med de moderna Xcom-spelen. Fans av de gamla spelen har kritiserat den nya Xcom-serien för att vara för strömlinjeformad och förenklad, och Phoenix Point verkar tillföra lite mer djup till denna subgenre.