Spelar kravet på "always online" någon roll idag?

Inför släppet av Diablo 3 var det mycket snack kring att spelet krävde en internetuppkoppling för att fungera, något som senare slopades till konsolversionerna. När nu Blizzard precis har visat upp Diablo 4 är det bekräftat att såväl pc- som konsolversionen saknar ett offlineläge.

Du behöver dock inte oroa dig för att bli gankad av andra spelare när du lirar kampanjen eller kör dungeons, dessa delar existerar i privata instanser för dig och eventuella kamrater du tar med dig.

Skicka en rättelse
Ja alltså så länge du signerar så är du fast, SÅ länge villkåren följer lagen. 07/11 Där har du en poäng jag inte tänkt på iom jag väldigt sällan köper spel på det sättet längre. När du plockar ut spelet från affären så signerar du ju inget utan först vid installationstillfället godkänner du licens. Men kanske blir oväsentligt då man... 07/11 Jobbar ju inom iaf kundservice själv och vi kan iaf inte köra med villkår som bryter mot lagen. Och jag är helt med på att man accepterar villkår så får man leva med det, jag köper ju fortfarande spel. Men för argumentationens skull, om jag köper en fys... 07/11 Tror att den enda agency som satt sig på konsumenternas sida i de konsument-företags dispyter var en i Australien (och det gällde fallout76, som lär ha vissa problem). Att lita på att statliga eller överstatliga verktyg skall skydda dig, den tiden är... 07/11 Always online, fungerar ju bra nu... Vi har inte kunnat spela Diablo 3 på fyra eller fem dagar, överbelastade servrar eller DDoS attacker på Blizzard. Det börjar bli väldigt frustrerande, kan förstå när man betalar för att spela på WoW servrarna så blir... 07/11 Men principen borde funka samma. De tvingar ju inte folk att köpa fler kopior av Diablo 3 när du kör couch coop online på konsol, så länge alla sitter och spelar med den som äger spelet och sitter vid samma konsol och tv. Tänker att det inte borde vara... 06/11 Ah men Diablo 3 på konsol är ju inte "always online", lite mest det jag tänkte på hur de skulle påverka en sådan funktion. 06/11 Om det funkar som Diablo 3 på konsol så går det utmärkt att spela couch-coop online med kompisar plus någon random om man bara har ett spel, räcker dessutom att en person har PS+ för att komma ut online så länge det är den personen som "host:ar" spelet. 06/11 Nu är ju inte jag jurist, men jag är ganska säker på att ett företags villkor inte överstyr ett lands lagar. Så ifall ett företags villkor bryter mot låt oss säga EU:s konsumentlagar så måste dom egentligen ändra det eller få böter. Fritt fram att rätta... 06/11 Ehm... sålänge man går med på deras villkor när man köper ett spel så är det väl skitsamma vad vi har för lagar här i skandinavien? Om du trycker OK när du köper en produkt och sen trycker Accept när du installerar den så går du ju med 100% på deras vil... 06/11