Men han behöver löneöka rejält för att det ska bli hans beslut.

Death Stranding släpps nu på fredag exklusivt till PS4, men herr Kojima har förkunnat att en pc-version kommer i början av sommaren 2020. Ett par snirkliga internetvändor senare ledde beskedet till att ett God of War-fan uppmanar spelets kreative chef Cory Barlog att släppa det till pc. Vilket han inte är främmande för.

"Vet du, jag skulle älska det", svarar Barlog på tweeten. "Men det är, tyvärr, ett beslut som fattas långt ovanför min lönenivå. Som vi ser på daglig basis är jag inte Kojima."

Nä, få spelmakare är ju Kojima, men om man vill gräva fram lite hopp ur det hela är det att Sony väljer att släppa exklusiviteten för ett tungt PS4-spel. Början på en trend? Hoppas kan man medan man tänker på namn som The Last of Us 2 och Ghost of Tsushima. Annars kan du ju alltid köra God of War på pc med Playstation Now.

Om du fick välja ett PS4-exklusivt spel att släppas till annan plattform, vilket skulle det vara?

Skicka en rättelse
Håller inte alls med, upplever Barlog som en av de mest ödmjuka i branschen. Detta trots att han har satt en helt ny standard på flera områden iom God of War. 05/11 Ett av världens bästa spel någonsin bör upplevas av så många som möjligt. En release till PC hade bidragit till detta och därför vill jag att det ska bli så. Ingen bör missa detta mästerverk. 05/11 THIS Hade lagt alla andra, nyare spel åt sidan om jag fick möjlighet till att lira igenom Bloodborne på nytt i 60 FPS. Men God of War hade varit jäkligt fint med! 05/11 Eh? Va? På vilket sätt har han visat sig vara ego pga GoW? 04/11 Min teori är att det är helt enkelt BS och det är något dom bara sa för att undvika säga att PS4an inte är kraftfull nog för högre. :) 04/11 Om nu "motorn är i 30fps" så kommer ju inte Death Stranding gå att köra i mer än 30fps heller när det kommer till PC. Iom att det är samma motor. Angående PS4-titlar till PC så är det svårt att välja en, men: 1) Last of Us (1 och 2) 2) Spider-man 3) God... 04/11 Kojima productions må vara självständig men Sony äger fortfarande Death Stranding, möjligt så lyckades Kojima få in ett pc-släpp i kontraktet men jag gissar snarare på att combon Kojima + (vad jag gissar blir)Epic store har haft mycket att göra med det.... 04/11 Horizon Zero Dawn 04/11 Det är väl snarare så att studion bakom GoW ägs av Sony, det gör inte Kojima productions så vitt jag vet. Det där med exklusivitet till Playstation gäller ju bara utvecklare som faktiskt ägs of Sony, och jag har full förståelse för att de hellre ser att... 04/11 Haha trodde fan han hette Balrog i efternamn. 04/11