När Diablo IV efter flera läckor och rykten utannonserades i fredags sade Blizzard inte ett pip om ett eventuellt releasedatum. Dock bekräftades, vid sidan om den väntade pc-versionen, att spelet också släpps till Playstation 4 och Xbox One – något man skulle kunna tolka som release innan nästa generations konsoler i slutet av 2020. Det kan du drömma om, menar Blizzard.

We are not coming out soon. Not even "Blizzard soon".

Det berättade Luis Barriga, demonregissör (bokstavligen, alltså), under en Blizzcon-panel (via PC Gamer). Att det inte ens är "Blizzard-snart" vittnar om att väntan lär bli lång och att releasen snarare sker på pc, Playstation 5 och Xbox Scarlett. Som jämförelse bekräftade Blizzard Diablo III sommaren 2008 och ("error 37"-)releasen skedde närmare fyra år senare. Tålamod!

Lead artist Matt McDaid berättar för VG247 att man "inte uteslöt någonting" i produktionens linda, och att man lekte med idén att låta kameran zooma in och ge oss tredjepersonsperspektiv med rörlig kamera. Slutligen landade man ändå vid den mycket Diablo-klassiska isometriska vyn.

When we got to the isometric view it felt Diablo through and through.