Diablo IV i tredjeperson var en idé, som skrotades.

När Diablo IV efter flera läckor och rykten utannonserades i fredags sade Blizzard inte ett pip om ett eventuellt releasedatum. Dock bekräftades, vid sidan om den väntade pc-versionen, att spelet också släpps till Playstation 4 och Xbox One – något man skulle kunna tolka som release innan nästa generations konsoler i slutet av 2020. Det kan du drömma om, menar Blizzard.

We are not coming out soon. Not even "Blizzard soon".

Det berättade Luis Barriga, demonregissör (bokstavligen, alltså), under en Blizzcon-panel (via PC Gamer). Att det inte ens är "Blizzard-snart" vittnar om att väntan lär bli lång och att releasen snarare sker på pc, Playstation 5 och Xbox Scarlett. Som jämförelse bekräftade Blizzard Diablo III sommaren 2008 och ("error 37"-)releasen skedde närmare fyra år senare. Tålamod!

Lead artist Matt McDaid berättar för VG247 att man "inte uteslöt någonting" i produktionens linda, och att man lekte med idén att låta kameran zooma in och ge oss tredjepersonsperspektiv med rörlig kamera. Slutligen landade man ändå vid den mycket Diablo-klassiska isometriska vyn.

When we got to the isometric view it felt Diablo through and through.

Skicka en rättelse
@aeqvist: Håller med. Bara det faktum att man har en "Playable" demo bevisar att man är långt fram i utvecklingen och Diablo IV släpps antagligen inom 2 år. 02/12 Snart? https://massivelyop.com/2019/09/12/path-of-exile-lays-out-its-expansion-plan-for-the-next-year-though-the-4-0-0-release/ Med andra ord så kommer 4.0 sent 2020, som tidigast. 05/11 Vad jag förstår så är det som händer i november bara avslöjandet? Sedan skulle det dröja något år innan 4.0 släpps? Är inte jätte insatt men tolkade det så. 05/11 Som tur finns PoE och snart kommer 4.0. Nog klokt att dom tar tid på sig med D4. Hoppas dom lägger den tiden till att göra det mer djupt än D3. 05/11 Jag tror att de flesta mest försöker lugna ner hypen lite för känner man Blizzard vet man hur långt bort detta faktiskt är. Men visst är de på rätt spår helt klart! 05/11 För mig får de gärna släppas lagom till PS5 kommer :D 05/11 Har alla glömt att Blizzard ALLTID VISAR SINA SPEL FLERA ÅR INNAN DESSA SLÄPPS? World Of Warcraft : uppvisat 2001 / släppt 2004 Starcraft 2 : uppvisat 2007 / släppt 2010 Diablo III : uppvisat 2008 / släppt 2012 Overwatch : uppvisat 2014 / släppt 2016 05/11 Känns som dem flesta är jäkligt negativt inställda till allt!? Själv tycker jag dem är inne på helt rätt spår, får ju tänka på att det är en tidig ”demo build” vi får se. Detta kommer bli det bästa diablo liret helt klart! Alla som pratar om D2 hit å... 05/11 Mycket kommer att ändras innan det släpps, tiden får utvisa om det blir till det bättre eller sämre 05/11 Förutom den sexiga introduktionen av Lilith så är det lite "meh". Förstår inte den stora hypen. När man sen såg att de flesta skills var direkt tagna från D3 så dog hypen även mer. Hoppas givetvis att de vara bara för den förhastade demo versionens skul... 04/11