Den 31 januari nästa år släcks servarna för Singstar. (Att göra det 31 december hade ju varit nedrigt när det kanske ska nyårsskrålas.) Det låter Sony meddela via Playstation.com.

Alla online- och nätverksfunktioner och möjligheten att köpa nya låtar tas bort. Det gäller samtliga Playstation-format. Du kommer dock att kunna tralla vidare offline och ladda ner dina köpta låtar – på Playstation 4, det vill säga. PS3-spelare får däremot se till att ladda ner sina låtar och se till att ha de i säkert förvar då nedladdning inte blir möjligt. Sånger på skivor kommer dock bestå.

Singstar har haft sin tid och den blev riktigt lång; 2004 föddes det som skulle bli ett smärre fenomen på Playstation 2. Det återstår att se om PS5 plockar upp stafettpinnen/mikrofonen men det ser just nu ut som stjärnan slocknat. På Singstar-sajten tackar man för tiden som varit.

Efter 15 otroliga år har vi fattat det svåra beslutet att stänga ner Singstore-servrarna. [...] Det har varit ett nöje att se communityn växa, och vi har många varma minnen från arbetet med Singstar. Ert stöd under åren har verkligen betytt mycket för oss.