Många har sett fram emot den här dagen då Red Dead Redemption 2 äntligen släpps till pc, antingen för att köra om det med betydligt mer ögongodis eller uppleva det för allra första gången. De som hängde på låset i Rockstar Launcher stötte dock på patrull snabbt då de förladdade filerna behövde dekrypteras, något som kunde ta allt från tio minuter till en halvtimme och mer, beroende på hårddiskens rapphet.

Direkt därefter var det många som började rapportera problem med att antingen spelet eller Rockstar Launcher kraschade och vi tänkte därför samla ihop några allmänna och mer specifika tips vi läst i såväl forumet som på andra platser.

Om spelet kraschar direkt vid launch med felmeddelandet "Red Dead Redemption 2 Exited Unexpectedly" är det förmodligen på grund av gamla grafikdrivrutiner. För Nvidia är det version 441.12 som är den senaste, för AMD 19.11.1.

Rockstar tipsar också om att köra exe-filen som administratör, och att stänga av "Full Screen Optimization", enligt följande instruktioner.

Run RDR2.exe as an administrator

 1. Open the Rockstar Games Launcher

 2. Select Settings

 3. Select Red Dead Redemption 2 under My installed games

 4. Select Open under View Installation Folder

 5. Right-Click on RDR2

 6. Select Properties

 7. Under the Compatibility Tab

 8. Select Run this Program as an Administrator and Disable Full Screen Optimization

 9. Click OK

 10. Return to the Games Menu in the Rockstar Games Launcher

 11. Launch the game

Om inte det hjälper har följande åtgärder hjälpt andra på sajten

Om ovanstående inte hjälper är du inte ensam, flera har testat alla åtgärder men ändå inte lyckats få igång Red Dead Redemption 2. Det ryktas om att Rockstar håller på med en "emergency patch" som vi hoppas kan lösa de värsta barnsjukdomarna. Om du har fått igång spelet och vill diskutera prestanda har vi skapat en tråd för det här.