PC-versionen verkar ha lite barnsjukdomar men det finns lösningar.

Många har sett fram emot den här dagen då Red Dead Redemption 2 äntligen släpps till pc, antingen för att köra om det med betydligt mer ögongodis eller uppleva det för allra första gången. De som hängde på låset i Rockstar Launcher stötte dock på patrull snabbt då de förladdade filerna behövde dekrypteras, något som kunde ta allt från tio minuter till en halvtimme och mer, beroende på hårddiskens rapphet.

Direkt därefter var det många som började rapportera problem med att antingen spelet eller Rockstar Launcher kraschade och vi tänkte därför samla ihop några allmänna och mer specifika tips vi läst i såväl forumet som på andra platser.

Om spelet kraschar direkt vid launch med felmeddelandet "Red Dead Redemption 2 Exited Unexpectedly" är det förmodligen på grund av gamla grafikdrivrutiner. För Nvidia är det version 441.12 som är den senaste, för AMD 19.11.1.

Rockstar tipsar också om att köra exe-filen som administratör, och att stänga av "Full Screen Optimization", enligt följande instruktioner.

Run RDR2.exe as an administrator

 1. Open the Rockstar Games Launcher

 2. Select Settings

 3. Select Red Dead Redemption 2 under My installed games

 4. Select Open under View Installation Folder

 5. Right-Click on RDR2

 6. Select Properties

 7. Under the Compatibility Tab

 8. Select Run this Program as an Administrator and Disable Full Screen Optimization

 9. Click OK

 10. Return to the Games Menu in the Rockstar Games Launcher

 11. Launch the game

Om inte det hjälper har följande åtgärder hjälpt andra på sajten

Om ovanstående inte hjälper är du inte ensam, flera har testat alla åtgärder men ändå inte lyckats få igång Red Dead Redemption 2. Det ryktas om att Rockstar håller på med en "emergency patch" som vi hoppas kan lösa de värsta barnsjukdomarna. Om du har fått igång spelet och vill diskutera prestanda har vi skapat en tråd för det här.

Skicka en rättelse
Fick igång mitt till slut. Uppdaterade mina MSI bios och då startar spelet. Kör på ett MSI X570 A Pro. Flyter på perfekt på high settings 1440p med mitt RTX2080 Super, men har haft tre krascher bara under kvällen. 06/11 Börjar dyka upp trådar på Reddit nu om att en "launcher bypasser" som gjorts åt GTA5 fungerar för att få de med mitt problem (krashande launcher vid start) att faktiskt lyckas starta spelet. Har inte vågat testa ännu av rädsla för att bli bannad eller... 06/11 Komfort är en viktig faktor som du verkar missa. 06/11 Bra fråga, såg nån som det hade löst sig för åtminstone, själv har jag fortfarande problemet att launchern krashar innan spelet har kommit igång, verkar vara många som fortfarande har det problemet också. Har provat alla workarounds som nämnts i forum... 06/11 Det har patchats minst en gång sedan igår - har det löst problemet för någon? 06/11 Jag har hört att vissa kör både konsol och pc. http://giphygifs.s3.amazonaws.com/media/LJPfWhMCs9Rks/giphy.gif 06/11 Hahaha oj jag kom visst åt en öm punkt. 06/11 Och det är det som skiljer PC-användarna från konsol-bönderna. Vi räds inte av ett mindre problem för att en av de miljontals kombinationerna av dator-delar inte fungerar, vi finner ett sätt att lösa det. Nu i detta fallet så verkar det vara konsol-bönd... 06/11 Det är när man läser sådana här trådar man är glad att man har ett ps4 och slipper hålla på med 78 olika inställningar när man vill lira ett spel. 06/11 Låter som det kan vara något drm-skydd som spökar bakom spakarna. 06/11