När spelföretag släpper sina listor över vad deras spel kräver som minst i hårdvaruväg, och vad de rekommenderar, hör vi oftast ett fniss från SweClockers-hörnan i redaktionsrummet. "De känns dragna ur röven" är en rätt klassisk kommentar från folket som använder kylpasta på tandborsten och nyser kisel när de är förkylda. Så även när Rockstar yttrade sig om vad du minst bör ha för att driva Red Dead Redemption 2 på pc.

Eftersom det är ett av de stora pc-släppen i år kommer de att under hela veckan testa det ur olika hårdvaruaspekter och först ut är just en benchmark över hur en "minimum"-dator samt en med de rekommenderade delarna faktiskt presterar. Med tanke på att den förstnämnda innehåller komponenter som kan dateras så långt tillbaka i tiden som 2011, ungefär då det första Red Dead släpptes, så är svaret "inte så bra". Även med grafikreglagen körda i botten.

För datorn med de rekommenderade delarna går det något bättre och vissa skulle säkert säga att det är spelbart, men frågan är hur mycket avkall du är beredd att göra på ögongodiset. Därför föreslår även SweClockers-redaktionen några potentiella uppgraderingsmöjligheter.