Red Dead Redemption 2 såg smått fantastiskt ut redan på Xbox One och PS4, och med pc-versionen ute får även dagens dyraste grafikkort bekänna färg.

Sweclockers har utsatt tolv grafikkort från Nvidia och AMD för Rockstars senaste skapelse, i tre upplösningar med grafikreglagen ställda på High. Där visar det sig både se rejält bra ut och flyta fint med de flesta kort, undantaget de äldsta/klenaste. Dina ögon lär bli nöjda om du sitter på ett någorlunda modernt kort av hyfsad modell, som RTX 2060 Super.

Men med det mesta maxat i 4K-upplösning knäar till och med 14 000-kronorskortet Geforce RTX 2080 Ti. Kortfattat: Red Dead 2 kan i dag inte spelas med maxgrafik i någorlunda hög framerate.

Sweclockers har också slängt ihop hårdvara som motsvarar Rockstars lägsta och rekommenderade systemkrav. De första visar sig ligga på gränsen till det acceptabla, medan rekommendationen funkar helt okej. Om detta, och en del av alla de problem som vissa drabbats av, snackar testförare Kenneth Lindqvist och redaktionsvägglusen Emil Åkered i videon nedan.

Red Dead Redemption 2 släpptes alltså till pc i går, och kan i nuläget köpas från Rockstar Games Launcher och Epic Games Store. Det släpps på Steam i december.