20 december är det premiär.

Tidig julklapp: The Witcher på Netflix har premiär 20 december, och får showrunnern Lauren Hissrich som hon vill blir det ytterligare sju säsonger baserade på Andrzej Sapkowskis böcker.

Vi har förvisso fått en teaser och en trailer, men det säger knappast allt om seriens ton. Nu säger Julian Parry, visual effects supervisor, lite mer. I en intervju med SFX magazine (via Gamesradar+) säger han att snarare än fantasy så kommer Netflix-serien luta sig mot skräck. Han förklarar:

I definitely think it leans more towards horror. We’re definitely taking the fantasy out. I can honestly say we’re not fantastical. I mean, it’s fantastical but in a grounded horror sense. For example, with striga, that’s one gnarly-looking thing. That’s very unpleasant!

En striga är en kvinna som via en förbannelse dömts att leva som ett monster. Har du läst böckerna och sett introt till första The Witcher-spelet vet du vad Parry talar om för slags best. Ett skäl till skräcktonen är att det helt enkelt inte är möjligt med jättelika arméer i Netflix-serien.

We’ve got the Nilfgaard armies, which can’t exist because there are 10 000-plus of them. Same with the Temerians and the Cintrans. the armies physically can’t exist here on set.

Showrunnern Hissrich har också sagt att man vill zooma in på "mycket mänskliga berättelser".

Skicka en rättelse
Tyvärr hade du helt rätt. 90% av männen är värdelösa idioter medan kvinnorna är alla stronk whamen. Ju mörkare hud destå mäktigare eller ädlare är man också tydligen. 04/01 Usch, tjejbaciller! 07/11 Ska sägas också att serien inte följer spelen. Man känner nog igen sig men kommer nog inte heller förstå allt, vilket kan vara både bra och dåligt. 07/11 Fast det ena behöver inte utesluta det andra. Ingenting är svart och vitt i Witcher-världen, inte ens monstren, de har alla en bakgrund och välskriven story där mycket är vinkningar till olika klassiska sagor. Det är just det som gör böckerna unika tyck... 07/11 @neocon: Håller inte med alls, vad som gjorde The Witcher 3 så jäkla bra var den otroligt välskrivna dialogen, karaktärerna och själva storyn, inte alla unika monster. Att jag dessutom förknippar jag procedural's med kassa snutserier och 90-tals fantasy... 07/11 Så av logistiska och ekonomiska (?) skäl har de valt att lägga mindre fokus på storslagna krigsslag (med tio tusentals krigare) och istället satsa på monsterjagandet. Låter ju perfekt. 07/11 fast den följer ju böckerna handlar inte om det du tycker är jobbigt, att kvinnor tar plats 07/11 Lite otydlig artikel här. Snubben pratar bara om monstren han pratar om, ingenting annat. 07/11 Det är tyvärr precis så det har blivit med ett antal lovande serier/filmer. Watchmen, Star wars, Batwoman, Ghost Busters etc etc etc. 07/11 Exakt! Har bara läst lite av novellerna men just de är ju rätt mycket monster of the week, vore ju tokmysigt. 07/11