Den kinesiska statens senaste vapen mot spelberoende och dåliga skolresultat.

Tidigare i år klassade Världshälsoorganisationen dataspelsberoende som en sjukdom och nu lanserar den kinesiska staten nya regler som begränsar ungas spelande. Spelbranschen i landet är redan hårt reglerad men från och med nu finns det tydliga regler för mängden tid personer under 18 år får tillbringa i spel.

På vardagar gäller 90 minuter och på helger tre timmar per dag. Det nya regelverket begränsar också hur mycket pengar unga får spendera på mikrotransaktioner, mellan cirka 280 till 570 kr per månad beroende på ålder.

Den främsta orsaken till dessa nya regler, som ska ha varit kända av branschen en längre tid, är att tackla problemet med spelberoende i landet, samt närsynthet och dåliga resultat i skolan.

Via NY Times.

Tack till Calez för detta #nyhetstips!
Lol. 10/11 "Jag skojade bara. Men jag menade det." 10/11 Äh, lite skojsamt sagt bara. Men det är nog bra om det finns lite kontroll av vissa saker i alla fall. 09/11 Kanske ska förtydliga. Förstår att det inte är lätt. Verkligen inte. Detta barn får dock komma undan med allt. Han får bete sig hur han vill utan att få tillsägelser. Han får skrika sittandes från sin stol att han SKA HA mat serverad in till sig och han... 08/11 Barnen får sitta hur mycket dom vill, så länge dom gör annat också och sköter skolan. Ibland får man säga till ena dottern att ta paus men inte ofta. Dom använder mest sina PC datorer när dom spelar och ibland ps4 Nintendo switch. Hade dom suttit med... 08/11 @Bojkott: Skämt åsido, p.g.a 1-barns regeln (även om den har luckrats upp allt mer) så är kinesiska barn ofta enormt bortskämda, ENORMT (https://www.wikiwand.com/en/Little_emperor_syndrome)! Allt man läst om svenska curling föräldrar, lattemorsor med... 08/11 @Gust_: Kan bara hålla med, Anders Hansen tar upp mycket saker som är viktigt, och program-serien "Din Hjärna" på SVT som han är med i borde alla ta och kika på. Något att tänka på för både gammal och ung, men kanske speciellt till föräldrar idag med... 07/11 Skrev ett långt inlägg men lyckade trycka bort det. Så tar snabb version. Vill tipsa om Anders Hansen. Han har många viktiga svar på vad vår nuvarande livsstil gör med oss. Hans sommarprat är bra https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319465?programid=2... 07/11 För mig som jobbar inom förskola, kan jag bara säga att barn för bortskämda. Och hör man med föräldrar så vet dom inte att man bara kan vara hemma och ha det tråkigt. Själv så spelade jag mycket som ung och klara mig alldeles utmärkt. Ser fram emot den... 07/11 Precis. har du inget eget barn med diagnos, eller jobbar med dem eller dylikt, så har du troligtvis noll koll. Båda mina barn har diagnoser och folk utan koll som vill yttra sig vill jag bara smälla igen käften på. Så. Mycket. Okunskap. 07/11
Skicka en rättelse