Över en natt blev Killzone-studion Guerrilla Games Horizon-studion, och nu har Guerrilla-chefen blivit Playstation-chef. Det rapporterar Gamesindustry. Ja, han blir oerhört mycket chef då han får titeln som boss för PlayStation Worldwide Studios. Det innebär att han kommer överse arbetena som sker hos Naughty Dog, Santa Monica, Sucker Punch och 12 andra Playstation-studior världen över. Det var den positionen Shawn Layden hade, som tackade för sig nyligen.

Bland Hulsts nyliga gärningar som Guerrilla-chef hittar vi, som sagt, Horizon: Zero Dawn men också Death Stranding, som hade förstärkning av 70 Guerrilla-anställda. Nu väntar ny horisont och en spännande första tid då vi om ett år kommer att få se lanseringen av Playstation 5.

I sina första tweets som Playstation-boss väljer dock Hulst att lyfta fram de nya cheferna för Guerrilla Games, men också den kände Playstation-toppen Shuhei Yoshida. Yoshida-san har fått ett nytt toppjobb och kommer arbeta som spindeln i nätet för tredjepartsspel på indiescenen. Han ska enligt Sony fokusera på team som "skapar nya och oväntade upplevelser".

Tidigare i år blev Jim Ryan ny Sony-chef. Ännu mer chef, således.