Jim Ryan har fått fin feedback.

Idag fick Playstation Worldwide Studios en ny chef i forne Guerrilla Games-toppen Hermen Hulst, och mitt i välkomstfesten passar Sony-chefen Jim Ryan på att inflika lite Playstation 5-skryt.

One thing that makes me particularly optimistic that what we’re hearing from developers and publishers, is the ease in which they are able to get code running on PlayStation 5 is way beyond any experience they’ve had on any other PlayStation platform.

Det berättar Ryan för Gamesindustry. Playstation 3 var, som du kanske kommer ihåg, ökänt svår att knacka kod till. PS4:an var ett tydligt fall framåt, och blir det kanske ytterligare ett nu? Playstation 5 ska ha bakåtkompatibilitet med PS4, och det ryktas även om PS3, 2, 1...

Playstation 5 släpps nästa jul och vi vet en del, men har också frågetecken. Bilden ovan föreställer utvecklingsenheten. Och om inte Sony snöat in alldeles på sci-fi lär konsolen för konsumenterna förmodligen se annorlunda ut. Fast å andra sidan – det är en värdig arvinge till rymdbananen.

Skicka en rättelse
Nä det lär dom ju inte göra heller tror jag inte, blir väl mid någonstans som förut. :) 10/11 Du måste lära dig att se igenom allt PR-snack så du kan hålla förväntningarna i schack. Dessa rykten är garanterat planterade. 10/11 Dom behöver inte hålla jämn klass med high end pc men det stämmer det du säger. det kom ny generation grafikkort som sprang ifrån tidigare rätt rejält. Var nog därför det blev som det blev, dålig tajming :) 09/11 grejen var ju att grafikkorts makarna sprang iväg på banan med sina nya kort som utklassade gamla serien vilka konsolerna isch höll ikapp med. Om nu konsolerna ska försöka tävla med high end pc så kommer priset vara därefter, och jag tror inte så många... 09/11 Ja inte lär den vara sämre än ps4pro LoL 09/11 Min ps4 lever inte om särskilt mycket och har haft den sedan 2014. Jag fattar aldrig vad ni pratar om då ni upplever att dom lever om. 08/11 @dummle112: Därav att det påminde mig om eventet ^^ Han sa inte explicit att det är 'den lättaste konsolen av alla konsoler' men det är fortfarande faktumet att han prisar hur väl utformad den är utan att lägga fram konkreta bevis på faktumet. Han styrk... 08/11 Jag kom att tänka på när PlayStation 2 skulle släppas. Jag vet inte vart jag läste det men det kan ha varit i Svenska PlayStation Magasinet där det stod om någon som hade sagt att PlayStation 2 var så kraftfull så att man skulle kunna avfyra en kärnvape... 08/11 Ja det vore väl konstigt om den senaste Playstation-konsolen inte är den kraftfullaste av dom?... 08/11 Även fast jag själv vänjer mig rätt snabbt vid 30 fps och inte tänkter på det så mycket sen så vore det helt klart trevligt att ha den möjligheten att få välja. Xbox X borde tex lätt driva runt dagens spel i 1080p 60fps, men ändå har man inte möjlighete... 08/11