Well, ingen minns en fegis.

Vi vet ännu inte så mycket om Baldur's Gate III, men det faktum att Divinity: Original Sin-gänget Larian ligger bakom får det att vattnas i rollspelsmunnar. Men trots att det handlar om uppföljaren till två superklassiker tänker inte teamet vara fega och spela med säkra kort.

Larians vd Swen Vincke berättar för Game Informer att en del handlar om att lyckas föra över D&D-reglerna till ett datorspel, och hur man samtidigt inte får D&D-noobs att känna sig utanför ("Jag tror vi har lyckats, men ni får avgöra"). Detta är en del, en annan handlar om att ta risker.

You can’t make a game without taking creative risks. You can, but then you’re just making the same game. We’ve taken a lot of creative risks, more than people will expect, I think, considering the amount of money we’re throwing at it.

Larian har i alla fall tagit det säkra före det osäkra och lagt spinoffen Divinity: Fallen Heroes på is medan man lägger energin på Baldur's Gate III. Det låter förmodligen som en vettig prioritering.

Skicka en rättelse
Inb4 "Sålänge de inte lägger till mikrotransaktioner sååå". Ser fram emot BG3 som fasen och att Larian gör spelet har hypat upp det för mig ännu mer. Älskar deras DOS2 så har höga förhoppningar på detta! 11/11 Vad är det som hindrar en klan med halflings som stryker omkring på tundran? Eller att i en enorm fantasy stad med miljon+ innevånare så finns det tempel till krigsgudar där orker är med. Och inget säger ju att man MÅSTE ha fullolate som Paladin. Kan... 10/11 Jo redan det att det är 5:e är oroväckande, men det är ju inte mycket att göra åt saken då det är det "som gäller". 10/11 Att göra Baldurs Gate 3 är lite som att börja med Half-Life 3, många kommer ha så sjukt hög förväntningar att det aldrig kan uppnås. Som om något är ju bara att ta sig an projektet en hög risk. Med det sagt, så är Larian en av två studior som kan göra... 09/11 @Ravenknight: Nja, om jag minns rätt så 3.5 hade rasrestriktioner. Men om de inte finns, Hobbit Barbarian! Orc Paladin! BECAUSE, LOGIC~ 09/11 Om jag skall vara ärlig så tror jag att de tog bort ras-restriktioner redan i 3.0 ;) 09/11 5h edition är den där hemska där alla raser kan vara alla klasser. Typ High Elf Necromancer, Orc monk, Goblin paladin, etc, etc. 09/11 Men 5e är inte särskilt krångligt eller strikta regler, men vi hoppas på att man kan välja svårighetsgrad på spelet, så att man måste tänka sig för hela tiden 09/11 Jag är orolig. Jag vill att reglerna ska kännas strikta, djupa, oförlåtande, krångliga, med historiens allvarliga vingslag vilande över sig. Inte något barngrejs. 09/11 Utdrag från Wikipedia "" The game will be based on the 5th edition of the D&D ruleset, though will include tweaks and modifications that Larian found necessary in translating into a video game. For example, the combat system is expected to be weighed... 09/11