Under de senaste dagarna har det florerat rykten på internet om att Playtonic håller på att köpas upp av Microsoft för att jobba på ett nytt Banjo-Kazooie – detta eftersom Microsoft äger varumärket och Playtonic till stor del utgörs av gamla rävar från Rare, som skapade Banjo-Kazooie. Ryktena tycks ha startats av en tweet från Ed Bryan, som sedan en tid tillbaka jobbar hos Playtronic och även jobbade med Banjo-Kazooie när det begav sig.

Tweeten ifråga visade en väska med en Microsoft-logga och texten "Jag hade egentligen inte planerat att använda den här igen". Internets detektiver och konspirationsteoretiker tog detta och andra "bevis" och spann ett rafflande händelseförlopp där det mer eller mindre var fastslaget att Banjo-Kazooie skulle återvända. Till allas förtret har dock Playtronic själva gått ut på Twitter för att svart på vitt slå fast att man inte jobbar på spelet och att man inte köpts av Microsoft.

Så kan det gå, och det verkar som att vi får hålla till godo med Yoka-Laylee framöver. Såvida detta inte bara är en stor skenmanöver...