Av mycket att döma sker releasen samtidigt.

Death Stranding har just släppts till Playstation 4 och betygen är överlag höga, även om åsikterna i vissa fall går rejält isär. Sedan några veckor tillbaka vet vi också att det kommer till pc tidigt nästa sommar. I denna samtid ställer sig förstås många frågan: släpps det tidsexklusivt till, säg, Epic?

Med största sannolikhet: nej. I en uppdatering bekräftar Kojima Productions att det säregna spelet släpps till både Steam och Epic Games Store "tidigt sommaren 2020". Det skulle visserligen kunna innebära olika dagar, men troligen rör det sig om en samtidig release.

Skicka en rättelse
Lite off-topic men det är intressant att Arrowhead inte visat någonting nytt sedan Helldivers som kom för snart fyra år sedan. Det får mig att tro att de kanske arbetar på något som är tänkt för ett konsolsläpp? 12/11 Man misstänker att det är ett "catch-all" tillägg skrivet av deras jurister, det står i princip i alla liknande avtal, däremot så är det väldigt sällan man tillämpar det. 12/11 Det får du gärna ta fram, för deras avtal för utvecklare eller utgivare säger inte ett ord om att du måste ha samma pris på alla plattformar. 12/11 Nej faktiskt inte. Det var från 2017 visade det sig enligt folk som forskat i avtalen. 12/11 Det du syftar på var väl ett ganska nytt tillägg för avtalen? 12/11 Fast det visade ju sig att alla hade brytit mot detta avtal hela tiden. Förutom R* med sitt Red Dead Redemption 2 släpp som kommer 1 månad efter nu i december. De andra spelen ligger 1 år efter förutom BorderLands 3 som ligger på 6 månader. Så Valve är... 12/11 Kan tillägga att om det rör sig om tidsexlusivitet hos Epic Games rör det sig i sådana fall om max en månad på grund av Steams avtal. 12/11 Nja, Steam fick ju Everybody's Gone to the Rapture för några år sedan. Men med tanke på att det var planerat till PC innan det blev PS4-exklusivt så vet jag inte om det räknas. 12/11 Dark souls ägs av from software har jag för mig, men helldivers verkar vara ett Sony IP! 12/11 Det kommer vara samma pris. Steam har det i sina avtal att spel inte får säljas billigare på någon annan plattform inom en viss tid. Steam kan konsten att kontrollera marknaden. 12/11