Och örtielva år till releasen av The Elder Scrolls 6.

Med tanke hur många gånger Skyrim har släppts (till Switch, till vr-format, och så har vi Special Edition) är det svårt att tänka sig, men en gång släpptes Skyrim för första gången. Den dagen inföll för exakt åtta år sedan på den elfte dagen den elfte månaden år 2011. Minns 11-11-11!

Trots att åtta år alltså har gått är inte uppföljaren The Elder Scrolls VI i sikte. Jo, vi vet, det utannonserades för drygt två år sedan men då vi knappt vet något om det, och Bethesda ska släppa Starfield dessförinnan (som vi inte heller vet något om) lär vänta bli mycket lång.

Därför ägnar vi kvällen åt att blicka bakåt på Skyrim. 11/11 är lustigt nog även Singles Day och det passar förstås ypperligt att Skyrim, som gjort för inbitna ensamvargar, delar den födelsedagen.

Hur minns du Skyrim?

Skicka en rättelse
Ok, tack. Men då känns det som att jag gjort det mesta. 100 timmar är ju faktiskt ingenting. Vågar inte ens kolla hur mycket WoW Classic jag spelat under hösten...brrr... 15/11 Tog mig ca 100 timmar att köra klart spelet där jag hade tömt dom flesta instanserna och alla side-quest jag kunde hitta (skulle gissa på 90-95% av dom). Har svårt att tänka mig att man kan lägga till mer än 10-20 timmar tills man har tömt allt. Men det... 15/11 Tycker Main-Quest blev rätt torr efter ett tag. Jag har haft mycket roligare med side-quests och mindre dungeons. Dessutom är det kul att spela Hard-Core. Bygga en random gubbe och se hur långt man kommer. :) 13/11 Jag spelade rätt hårt ett tag men så tog jag en pil i knät... ;-) Seriöst, spelet är helt kanon men hur kan man spela så mycket som en del gör? Tycker att det känns rätt uttömt efter mainquesten, några hus och två-tre chars. 12/11 Borde inte detta vara en högtid man firar med ostkaka? 12/11 Vill minnas att man införskaffade 360 versionen ganska omgående efter release, lade ner några hundra timmar. Runt 2012 köpte man en "gaming" dator, sen släpptes Skyrim SE då spelade man igenom det på PC. Tiden gick det blev ett Xbox one, ytterligare ett... 12/11 Hade väldigt kul med Skyrim. Trots det att dom hade bantat vissa RPG element så var det kul att spela och lätt värld att leva in sig i. Synd bara att Bethesda är total skit nu och jag inte tänker köpa några fler av deras spel så länge dom inte drar en... 12/11 Oblivion spelade jag ut på relativt kort tid. Skyrim är jag fortfarande inte klar med. 12/11 Jag tog semester i två veckor inför skyrim. Kvällen innan releasen såg jag var jag dessutom på en grym KMFDM-spelning på Debaser Slussen och snackade klassiska arkadspel med bandmedlemmarna efteråt 😁 12/11 Var ledig den dagen, satt på en stol i hallen och väntade på brevbäraren. Oliiiiiidligt! 12/11