Att samla på spel kan vara en dyr hobby. Samlarutgåvorna säljs sällan för mindre än ett fyrsiffrigt belopp och är du ute efter rariteter gråter plånboken ännu mer. Att visa sin kärlek för Monster Hunter-serien kan dock bli rekorddyrt då Capcom tillsammans med företaget U-Treasure tagit fram statyer i rent guld.

Statyerna, för det finns flera och välja på, visar bland annat en Rathian som av Monster Hunter Word-wikin beskrivs som en "terrestrial predator, it overpowers its prey with a venomous tail and powerful legs". Med en vikt på 600 gram, 15 cm bredd, 11 cm djup och 7,5 cm höjd blir den din för drygt 780 000 kr (8,8 miljoner yen). Om du istället har har Rathalos som favoritmonster finns det en sådan att köpa i rent platina, dock till samma pris som kusinen då vikten är något biffigare med sina 840 gram.

"Herregud, det är ju jättemycket pengar" kanske du tänker du, men lugn. Det finns snikmodeller av varje staty i rent silver, med en legering av guld eller rodium, som blir dina för drygt 78 000 kr. Det finns också kombinationspaket där du får cirka 110 000 kr i rabatt på det dyra paketet och 10 000 kr för det billigare.

Multirabatt - som hittat!

Sedan tillkommer problemet med att dessa endast säljs i Japan så lägg till resa och boende på kostnaderna och en medverkan i Lyxfällan ingår.