Det blir ytterligare 14 spel innan året är slut.

Den 19 november lanseras Google Stadia, internetjättens försök att slå sig in på marknaden för strömmat spelande. Kollega Calle har testat Stadia i dag – han berättar om sina första intryck nästa vecka.

På premiärdagen finns 12 spel tillgängliga, och ytterligare 14 stycken tillkommer innan året är slut. Störst är förstås Red Dead Redemption 2, men den som inte festas av Rockstars tolkning av gängkriminalitet modell sent 1800-tal kan testa latensen med Destiny 2, skaka rumpa i Just Dance eller actionäventyra med Lara Croft i hela tre Tomb Raider-titlar.

Här är hela spelutbudet på releasedagen:

Innan årsskiftet väntar bland annat Borderlands 3, Darksiders 3, Ghost Recon: Breakpoint, Metro: Exodus, Grid och Wolfenstein: Youngblood.

För att spela med Stadia krävs inledningsvis en prenumeration på 100 kr/månaden, vilket streamar spelen i 4K och ger tillgång till ett antal titlar. Tidigt nästa år släpps en gratisversion som streamar i 1080p, men där ingår inga spel, du köper dem separat.

Skicka en rättelse
Det är rätt många som spelat RDR2 på konsol som köper det igen för att spela på pc. Att sälja samma spel (något upphottade) har varit en trend ganska länge. Anledningen att det är så beror på att spelen fortfarande säljer. Det är med dessa argument Goog... 14/11 Jo det är klart har man inte haft något att spela på de senaste åren så är det väl en bra line-up, men för de som har haft eller har ps4 Xbox eller en skaplig dator så är line-upen inget vidare då de flesta redan spelat all de där spelen. Dom som inte... 14/11 @DarkSvenn1002: Känns som att du fullständigt missat poängen med tjänsten? Visst, den kommer med tiden att erbjuda exklusiva titlar samt nya releaser, men den säljs in som ett alternativ för de som inte har en tillräckligt bra speldator eller en konsol... 14/11 Vad är det för stark line-up? alla de där spelen har ju funnits till övriga format hur länge som helst, det vore ju som om de hade släppt Xbox One o ps4 enbart med tolv spel från generationen innan 14/11 Till FZ (eller annan testare), när ni får grejorna kan ni göra en jämförelse med att just streama via Steam hemma, främst mellan två datorer med fast nätverkskoppling. Saken är den att jag som perfektionist inte tycker Steam streaming funkar tillräcklig... 14/11 Konsolers releaseutbud brukar dock främst bestå av nya spel. För att vara releaseutbud för en streamingtjänst ser det ganska tunt ut. 14/11 Aight, tack. 14/11 Dom är tillgängliga att köpa fu får inget av dom gratis. Om man förköpt deras "founders edition" får man destiny 2 på köpet allt annat måste du köpa a la carte. 13/11 Vet inte vad. Det är ju framtiden och rätt fränt men att betala 100kr för bara tjänsten för att få betala och köpa spel är ju värre än ps+ och xbox ultimate, men ja kanske. 13/11 Betydligt starkare line-up än någon konsol någonsin haft på releasedagen, men det är å andra sidan hela poängen med streaming. Fler spel för pengarna. Om det kommer hjälpa tjänsten eller inte låter jag vara osagt. 13/11