148 miljoner nedladdningar första månaden är näst bäst.

Call of Duty är populärt även på mobiltelefoner. Den 1 oktober släppte Activision Call of Duty: Mobile till Android och Ios, och när statistiksiten Sensortower summerar hur det gått efter den första månaden står det klart att det laddats ner 148 miljoner gånger. Det är näst bäst för ett mobilspel den första månaden någonsin, enligt Sensortower. Bäst? Pokémon Go.

I snitt hämtades CoD: Mobile 4,9 miljoner gånger per dygn från App Store och Google Play. Den största marknaden är USA, med 16 procent av nedladdningarna (23,6 miljoner ex), följt av Indien på 11 procent (16,2 miljoner). Pengamässigt drog Activision in nästan 54 miljoner dollar (cirka 525 miljoner kronor) den första månaden på free to play-spelet. Iphone-användare verkar mer benägna att köpa ingame-prylar – 60 procent av intäkterna uppges komma från Ios-versionen.

Den 25 oktober släpptes fullstora Call of Duty: Modern Warfare. Det lär inte sälja i 148 miljoner exemplar, men har fått genomgående finfina betyg – faktiskt de högsta på många år för serien. FZ belönade det med betyget 4 av 5.

Skicka en rättelse
Du läste inte reddittråden du posta eller hur? 14/11 Jag bara tänkte att eftersom det var dataminat från själva spelet och inte nått uttalande från företaget så skulle det stämma. Men det är väl fake news, sa dom annat på Youtube så... 14/11 Det gör de inte. Gamestop ska stänga ner i Norden och går back varje år så det här är nog deras "Blockuster story". 14/11 Tencent ligger ju bakom, kunde bara sluta på ett sätt... Men att lägga till inverterat sikte var för jobbigt, måste håva in pengarna på lootlådor istället. 13/11 Precis som i PUBG Mobile så spelar man mot bottar tills man kommer till lvl 10-15 nånstans. I BR-läget verkar det vara runt 10-20 spelare och 80-90 bottar så där är det lite trist i början då man lär sig en bots mönster och inte får direkt någon utmanin... 13/11 Kanske är därför Activision-Blizzard inte ville stöta sig Kina. Det är Tencent som har gjort mobilspelet. Gissar på att Kina är en marknad de vill åt. 13/11 Spelar ingen roll vad ”statsen” från företaget säger. Lådorna var riggade. Flertalet YT Filmer som bekräftar det. Alltid skin eller AK de 2 sista lådorna. Spelet är kul och snyggt för mobilspel men fruktansvärda mtx. Stats på skins (vapen i lådor), mtx... 13/11 https://www.reddit.com/r/CallOfDutyMobile/comments/dlho99/lucky_draw_real_drop_ratespercentages/ Kan ha missuppfattat men om det är detta du menar så verkar det finnas vanliga droprates om än med liten chans att vinna (som alltid) 13/11 Spelat en hel del call of duty mobile. Borde inte göra det sedan de inte stödjer oneplus 7 pro eller de gör det men endån inte, spelet crashar 1-3 gånger per battle royal match, någon ynka gång har det hänt i multiplayer, många andra som har liknande... 13/11 Måste då säga att det var förvånansvärt roligt för vara ett fps spel på mobil nog för att jag spelar på min platta men ja otrligt mnog rätt kul någon match här o där. 13/11