Switch-duon släpps på fredag.

När nya pokéspel släpps brukar pokésnittet leta sig upp mot höga 80. Så är hittills inte fallet för Pokémon Sword och Shield som släpps på fredag, men vars recensionsembargo släppte nyss.

Med 13 betyg inräknade landar duospelet just nu på 80 hos Opencritic. Även om det är lite lägre än vad vi är vana vid rör det sig alltså inte om någon katastrof för den storslagna Switch-debuten (Let's Go-spelen i fjol var som bekant en uppvärmningsrunda). Eurogamer, som inte delar ut siffror, är emellertid hårda i sin bedömning: "En skugga av sitt forna jag." Några exempel:

  • Gamespot, 9 av 10: "Scale down the bloated elements of the series while improving what really matters, making for the best new generation in years."

  • VG247, 3 av 5: "All too often a bit disappointing, and in some places actually feels a little unfinished, but it also fully provides that warm, fuzzy feeling that one expects"

  • Game Informer, 8,8 av 10: "The compelling formula of simultaneously building your collections of monsters and gym badges has proven timeless"

  • Daily Star, 3 av 5: "Sword and Shield can only be called ‘good’ Pokémon games… not ‘great’ ones"

Skicka en rättelse
Man visste väl inte bättre? Även idag så är ju den stora mängden vatten jobbig då man måste åka där ett par gånger och det är allt för mycket Pokemon. Givetvis kan man lösa det med en repel, men fortfarande drygt. Synd att det inte är likt Switch-spelen... 19/11 Det dumma är ju att det dessutom är en ny version av ett tidigare spel. Tror ingen klagade på för mycket vatten när Ruby och Sapphire kom ut till GBA. 19/11 Memat sönder, men att det är för mycket vatten är faktiskt en bra kritik. Det blev bara dumt i hur de la upp betyget och deras plus och minus. 19/11 Nej. https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/867/095/619.png 14/11 Självklart! Problemet är att Nintendo till nästan alla som inte är IGN eller Gamespot bestämt sig för att vi får spelet vid release som vanliga dödliga. Förvänta dig en recension tidigast i slutet av nästa vecka. 14/11 Kommer det komma en FZ-recension ? 13/11 Lite så jag också kört Pokemon spelen förr, inte 100% pokedex då det kräver båda spelen, trading o.s.v, men alla i just det spelet eller iaf alla speciella har jag gjort. Får se om jag plockar upp ett ex någon dag, det var många år sedan jag spelade pok... 13/11 Vill man fånga alla så är detta inte rätt spel. Vill man bara njuta av ett nytt äventyr med nya Pokémon så är detta rätt spel. Jag kommer att göra det sistnämnda då jag aldrig varit en 100 % completionist, inte ens när det kommer till Pokémon. 13/11 Ja och nej. Givetvis spelar andras åsikter roll, och att säga något annat är i mitt tycke dumt. Om en eller flera recensenter, eller rakt av vänner och bekanta, kan beskriva på ett bra sätt om ett spel är dåligt/bra tar jag dem för sitt ord. Det är inte... 13/11 Jo det gör jag, spelet får höga betyg så därför behåller jag min förbokning. 13/11