Och Jocke har provflugit!

Microsoft Flight Simulator har otippat nog seglat upp som ett av de mest efterlängtade spelen i företagets katalog. Till viss del för att det var över ett decennium sedan den senaste "riktiga" delen släpptes, men också för att grafiken är något i hästväg. Och när en ny trailer i kväll släpptes på X019-mässan i London blev det mer ögongodis. Se själv ovan.

Jocke Bennet, vår korre på plats i London, satte sig tidigare i dag bakom spelet och tog en vända upp i luftrummet. Han kommer dela sina intryck på FZ inom kort (håll utkik!), men redan nu har han släppt ur sig garantier att spelet faktiskt är så överjävligt snyggt som trailerna skvallrar om. Mums!

MS Flight Simulator ska släppas till pc och Xbox One under 2020. Tidig alpha-testning är igång, och ett fåtal utvalda har kommit in. Beta är att vänta innan release. Håll dig uppdaterad här.

Skicka en rättelse
Här är en trailer i 4K från IGN där de flyger runt 9 städer i Flight Simulator. 0:07 : Barcelona, Spain 1:25 : Brussles, Belgium 3:11 : Copenhagen, Denmark 4:37 : Florence, Italy 5:46 : Naples, Italy 8:15 : Rouen, France 9:28 : Southampton, United Kingd... 18/11 Jo det är det jag tänkte på. Få personer vill lägga 50 papp på ett spel. Är priset en indikation på hur mycket content du får och om 50k är all content... Då är ju 500 kr (vilket man kan jämföra med en ny releases kostnad, ungefär) 1% av innehållet...... 18/11 Inte heller lika stora budgets som vanliga triple-a spel. 15/11 Inget om game preview till xbox? 15/11 Konstiga ränder 0:28 och 0:55 (ej youtube kompr) 15/11 Som redan sagts ovan, såna här spel har många anhängare, fast man kanske inte tror det. Och Flight Sim X var ju också ruskigt snyggt (fast löjligt krävande) när det kom. Sen är det väl inte omöjligt att man testar ny teknik i nya Flight Sim som sen komm... 15/11 Sen tar de rätt bra betalt och lär säkert göra samma sak med detta. Att köpa allt till Microsoft Flight Simulator X ligger runt 5000 EUR just nu på steam. 15/11 Flight sim communityn är ganska stor. FSX sålde omkring 3 miljoner exemplar innan Aces Studios stängde ner, och Steam edition som släpptes för några år sedan har sålt mellan 1-2 miljoner exemplar, trots att det finns modernare alternativ. Det kanske ver... 15/11 Ser riktigt fint ut. Men är inte jangern lite väl smal för ett sådant jätteprojekt? Ser ut att ha kostat skjortan och kan inte vara bredaste publiken som lirar just denna typen av spel. Samt kostnaden är ju inte för casuals. Men välkomnar sådana här mas... 15/11 Känns nästan som en ny storhetstid för Microsoft på PC nalkas! 15/11