Med trailer och allt, jo man tackar.

Årets Exilecon-mässa har dragit igång, och Grinding Gear Games sparade inte på krutet särskilt länge. Ikväll står det nämligen klart att vi får en uppföljare till det stånkpopulära Path of Exile.

Del två släpps med uppdaterad grafik och sju nya akter som kan spelas parallellt med den nuvarande kampanjen. Allt innehåll från originalspelet finns att tillgå, utöver det nya innehållet som följer med Path of Exile 2.

Path of Exile 2 is a new seven-act storyline that is available alongside the original Path of Exile 1 campaign. Both the old and new storyline lead to the same shared Atlas endgame. Path of Exile 2 retains all expansion content that has been created over the last six years and introduces a new skill system, ascendancy classes, engine improvements and more.

Som citatet ovan berättar kan vi förvänta oss nya förmågor, 19 (!) nya specialklasser samt tekniska förbättringar. Nedan hittar ni ett gameplayklipp som visar upp den nya titeln i rörelse:

I nuläget har Grinding Gear Games inget släppdatum att bjuda på, men lovar att hålla oss uppdaterade med fler nyheter under året som kommer. Fler detaljer går redan nu att hitta på den officiella hemsidan.

Kan vi gissa att aktiviteten på Blizzards interna kanaler precis sköt i höjden?

Skicka en rättelse
Ja då ser vi bara saker helt olika, helt okej! Blir ändå spännande och se när Poe2 kommer och va det röra om i grytan. Förutsatt att inga fler arpg spel som kan konkurrera dyker upp. 20/11 @adrii: Den här tiden av ligan är siffrorna nog mer än hälften som spelar utanför steam för det är snabbare loadtime. Jag skulle säga att du borde närmare dubbla steam average. PoE finns även på Xbox och Playstation som inte heller faller in där vilket... 20/11 Återigen, visa exakt vart jag skriver att diablo är ett bättre spel för att fler spelar? Det jag skrev var att fler "valde" nog diablo för att känslan i poe inte var lite flytande. Det är det enda jag sagt gällande något för att jämföra spelet och "siff... 20/11 Vad jag kan se så var det du som drog in siffror i det hela. Siffror som är tagna ur luften för att få PoE att se dåligt ut. Vad jag vet så räknar steam charts hur många spelare som är online samtidigt. Den räknar inte unika spelare per dag. Den tar int... 19/11 @adrii: Alla som är Path of exile "fanboys" var Diablo "fanboys" innan men Blizzard dödade sitt eget spel och de flesta migrerade till PoE. Att kolla på steamchars säger inte mycket, förra ligan var inte superhet och släpptes samtidigt som classic WoW... 19/11 Då har du fått det om bakfoten tyvärr, läs från början vart vi ens kom in om detta med antal spelare (det är ju poe spelare som säger att d3 inte har några spelare förövrigt). Jag anmärkte på att det var fler som valde Diablo 3 som spel framför Poe, en... 19/11 @adrii: 30 mil sålda kopior men skulle bli chockad om de har fler än 8k aktiva spelare, Diablofans är spelets största sida och de tre mest populäraste buildsen har tillsammans ungefär 60k views och färre än 10 kommenterar sen nyaste patchen. Men vad spe... 18/11 Poe Har haft en peak på över 100k dom senaste ligorna. Jag tycker inte det är intressant att jämföra hur mycket spelare spelen har eller dra nån slutsats om vilket spel som är bättre pga spelar antal. Det jag stör mig på är att du vill få fram att D3... 18/11 Ladders är inte en bra måttstock tyvärr, det är som att säga att hela wowpopulationen är hardcore raiders. Jag skriver samma som ovan "D3 är svårare givetvis utan där får man gissa helt enkelt. Jag hävdar ändå att det finns många fler spelare än folk... 18/11 @tjorb: Helt tagna ur luften är de ju inte, man får ju tänka lite matematik samt ströa omkring på nätet. Om Poe peakat på 188.000 (1-2 år gamla siffror) något sådant så är det ju långt ifrån så många som spelar nu högst 50? D3 är svårare givetvis utan... 18/11