Squad har beskrivits som ett lite mer realistisk alternativ till spel som Battlefield och har befunnit sig i Early Access sedan slutet av 2015. Spelet har utvecklats i en stadig takt och fått massor av nytt innehåll under årens lopp, och 15 december är det dags att släppa det färdiga spelet. Känner man sig osäker kan det dock vara läge att prova på spelet under helgen, eftersom det då är helt gratis på Steam.

I dagsläget stödjer Squad upp till 80 spelare samtidigt, vilket ska höjas till 100 i den färdiga versionen. Markfordon är sedan länge implementerade – inklusive bandvagnar, jeepar, och andra bepansrade fordon – och man har nyligen även lagt till helikoptrar. Totalt finns det sex olika länder och fraktioner att strida som, kompletta med relevant utrustning och vapen. Det finns med andra ord variation så det räcker och blir över.

Gillar man spelet kommer det säljas med 50% rabatt fram till den 19:e. Calle och Jocke testade Squad i en onsdags-stream förra året, och resultatet ser ni nedan.