Påstådda källor från utvecklaren säger att spelet ska göras om fundamentalt.

Turerna kring Anthem har varit många och konsumenterna har inte varit nådiga mot Biowares försök att skapa en konkurrent till Destiny 2. Bioware har förlorat många tunga namn sedan släppet, och vissa har spekulerat att de och Electronic Arts i princip avskrivit Anthem som ett misslyckat projekt. Kotaku säger sig dock ha talat med källor som uppger att så inte är fallet, och att man istället kommer försöka sig på att totalrenovera spelet i ett projekt som vissa kallar "Anthem 2.0" eller "Anthem Next".

Det finns inte många detaljer utöver att man fortfarande inte bestämt sig för huruvida renoveringen ska genomföras med mindre patchar eller släppas på en och samma gång – det kan alltså röra sig om små förändringar över tid eller att man i princip återlanserar spelet som en ny produkt, vilket till exempel var fallet när Final Fantasy XIV byggdes om från grunden efter att det inledande spelet fått enorm kritik. Så här ska en person från Bioware ha sagt:

Vi har spenderat flera månader med att bara ta isär det och ta reda på vad som fundamentalt behöver ändras (mycket). Vi har byggt om det i ytterligare några månader sedan dess.

Så spelet är åtminstone inte övergivet, men huruvida man lyckas bygga om det till något som fansen vill ha är en annan fråga. Vad tror ni, går Anthem att rädda och kan Bioware lyckas locka tillbaka konsumenterna?

Skicka en rättelse
Köpte ett ex häromdagen, 99 kr ink frakt. Nytt. Hoppas på att kunna rida på en gratis uppdatering ifall man äger originalet. 19/11 Nej tack. Så som dom ljög och lurade alla innan, under och efter släppet har mitt föetroende för dom försvunnit. Finns bättre spelutvecklare att lägga sina pengar på. 18/11 Spelet fick 3/5 på FZ så alltså ”bra”. Varför behövs totalrenovering? ;) OnT Kul för de som fortfarande spelar spelet att det blir lite förändring i det 18/11 Sant, jag säger inte emot dig, säger bara synd, för det fanns jävligt bra snygga, nytänkande, och extremt roliga delar i spelet, och så flöt det på bra, så det var inte i grunderna "tekniskt" helt katastrof, utan det som inte var färdigt, var att dom... 17/11 Problemet var ju att det var två studios hos BioWare där det ena var det som stod för att spelet aldrig fick någon tydlig inriktning och att de snudd på struntade i det andra kontorets viljor och åsikter. Det kontoret är sedermera avvecklat och flera... 17/11 Anthem som existerar idag gjordes väl på under knappt 2 år eller något sånt, så hade de suttit längre med det hade de absolut lyckats göra något bättre. 17/11 Ser gärna fortsättning på storyn. Tyckte det var riktigt intressant. 17/11 @HaZe303: De hade ju dock jobbat med spelet i drygt 6 år, så frågan är om det verkligen kunde bli bättre med den totala inkompetens hos de som styrde det skeppet. 16/11 Tycker det är synd att det gick som det gick, för grunderna i spelet är faktiskt jävligt bra, och många delar är roliga, det bara vara inte färdigt eller helt genomtänkt, och jag tror EA/Bioware hade lite för bråttom att "visa upp" sitt nästa WIN projek... 16/11 Jag håller också med. 16/11