Turerna kring Anthem har varit många och konsumenterna har inte varit nådiga mot Biowares försök att skapa en konkurrent till Destiny 2. Bioware har förlorat många tunga namn sedan släppet, och vissa har spekulerat att de och Electronic Arts i princip avskrivit Anthem som ett misslyckat projekt. Kotaku säger sig dock ha talat med källor som uppger att så inte är fallet, och att man istället kommer försöka sig på att totalrenovera spelet i ett projekt som vissa kallar "Anthem 2.0" eller "Anthem Next".

Det finns inte många detaljer utöver att man fortfarande inte bestämt sig för huruvida renoveringen ska genomföras med mindre patchar eller släppas på en och samma gång – det kan alltså röra sig om små förändringar över tid eller att man i princip återlanserar spelet som en ny produkt, vilket till exempel var fallet när Final Fantasy XIV byggdes om från grunden efter att det inledande spelet fått enorm kritik. Så här ska en person från Bioware ha sagt:

Vi har spenderat flera månader med att bara ta isär det och ta reda på vad som fundamentalt behöver ändras (mycket). Vi har byggt om det i ytterligare några månader sedan dess.

Så spelet är åtminstone inte övergivet, men huruvida man lyckas bygga om det till något som fansen vill ha är en annan fråga. Vad tror ni, går Anthem att rädda och kan Bioware lyckas locka tillbaka konsumenterna?