Crysis må vara gammalt (12 år!), men det lever ständigt kvar i minnet som en påminnelse om den kapprustning i hårdvara som ständigt pågår bland PC-spelare. Spelet ser faktiskt inte så pjåkigt ut än idag, och lägger man till lite ray tracing-effekter så ser det praktiskt taget modernt ut.

Det är även ett riktigt roligt actionspel, och därför är det glädjande att höra att moddare nu meddelat att co-op återigen kommer bli tillgängligt – något som fanns för flera år sedan men som blev otroligt krångligt i och med att Gamespy stängde sina servrar. Man planerar att släppa den Steam-integrerade modden i december, då hela Crysis-kampanjen kommer vara spelbar med flera spelare (hur många är lite oklart). Man hoppas även kunna göra modden spelbar med Crysis Warhead-kampanjen, men det hänger tydligen på Cryteks godkännande.

För att göra spelet lite extra samarbetsvänligt har man gett varje spelare en defibrillator, med vilken man kan återuppliva en stupad kamrat. Mer information om vad modden inkluderar och vad som kommer behövas för att lira den hittar du på dess moddb-sida.