22 spel är fler än 12 spel.

Spelströmningstjänsten Google Stadia lanseras i morgon, och tidigt förra veckan berättade Google vilka tolv spel som kommer finnas att köpa. Men nu har man plötsligt ändrat sig och slängt in ytterligare tio premiärtitlar. Det totala antalet tillgängliga spel blir alltså 22 stycken. Nykomlingarna (fetade i listan nedan) är sådana som Google redan sagt skulle läggas till innan nyår.

Med Stadia streamas alltså spelen till skärmar med Chromecast Ultra eller datorer med webbläsaren Chrome. Initialt krävs ett betalabonnemang för cirka 100 kr/månad, vilket streamar spelen i upp till 4K och 60 bilder/sekund, och prenumerationen ger också tillgång till två spel. Övriga spel köps separat – Stadia är alltså inte spelens motsvarighet till Netflix. Nästa år släpps en gratisversion av Stadia, med max 1080p-upplösning.

Google verkar ganska flytande kring hur Stadia ska fungera. Man berättade nyligen att det krävs den Chromecast Ultra som följer med Stadia-beställningen för att spela på premärdagen; stöd för befintliga Chromecast Ultra kommer patchas in "inom kort". Family sharing och andra utlovade funktioner kommer också saknas vid premiären och läggas till längre fram, och det verkar inte finnas tillräckligt med Stadia-kontroller för att täcka antalet förandsbeställningar, varför vissa får vänta på sina beställningar någon vecka eller månad, summerar Kotaku.

De 22 releasesespelen:

Calle testade Stadia hos Google förra veckan, och han är beredd att berätta för dig hur bra han tycker tjänsten fungerar. Det gör han så fort embargot lyfter – håll koll senare i dag!

Skicka en rättelse
Det här. Hade det varit ett spelens netflix så hade jag lugnt kunna betala en betydligt större peng, men inte prenumerationsavgift+köpavgift för enskilda spel. Då blir det i princip en launcher till då datorn klarar att hantera alla spel i dagsläget sjä... 19/11 Är otroligt skeptisk. Kasst utbud av spel kombinerat med en dålig prisbild. Alldeles för dyrt. Detta kan (kommer) säkert att ändras med tiden, men fräck som jag är så låter jag andra stackare beta-testa för sin egna pengar. 18/11 Är det någon som fått sitt kit, mail eller kanske ser i orderstatus att det är skickat.. för mig har det varit tyst sedan första dagen det gick att beställa.. 18/11 Svårt att säga hur det kommer att se ut i USA då det är ett så jävla stort land. Det är väl inte helt optimalt men det räcker ju ändå att Googles datacenters kommunicerar med varandra. Och dom är sammanbundna med fiber. Latensen från öst- till västkust... 18/11 Har hört om det många gånger, men konceptet faller ju lite när folk i olika områden i usa tex måste koppla till olika datacenters för att få bra ping, och därmed måste alla klienter fortfarande kommunicera med varandra över internet istället för lokalt.... 18/11 0kr i månaden, 60fps i 1080p på väldigt höga settings är inte så illa, men nu är ju 100kr för 4k/60 på samma settings. Det görs möjligt av att hårdvaran delas av alla dynamiskt, en instans sitter inte låst till en ägare utan kan användas av någon annan... 18/11 Fast man måste ju också förstå att detta är en helt ny plattform/konsol. Att ha dessa 22 spel på lanseringsdagen är ju i paritet eller t.o.m. bättre än när andra konsoler som t.ex. Xbox One, Nintendo Wii och Nintendo Switch lanserades. Jag ser faktiskt... 18/11 Ser framemot att läsa om tester från olika håll. Kanske duger detta perfekt till barnfamiljer medan vi som spelar ofta och mycket kanske känner av inputlag för mycket? Vi får se, är väldigt osugen på att skaffa idag men är inte omöjlig om det visar sig... 18/11 Vad jag tror om prestandan har väl inget med spelutbudet att göra? Jag använder Steam Link hemma och vet vad det innebär att spela strömmande. Jag tror att det kommer vara samma sak här fast med längre fördröjningar, fler artefakter och fler anslutnings... 18/11 Visst ska det bli spännande att se vad folk och hardcore gamers tycker om detta men jag kör vidare på konsoler och PC byggen då jag vill känna att jag äger varorna något mer. 18/11