Dlc och epxansioner istället.

När du fattar strategiska beslut som förhoppningsvis förbättrar liven för dina medeltidsmänniskor i Age of Empires 4 kommer du inte distraheras av vare sig mikrotransaktioner eller ingame-köp. Istället tänker sig utvecklarna att bygga på spelet och tjäna en extra hacka på expansioner och dlc-släpp. Beskedet ges av creative director Adam Isgreen till Pcgamesn.

The idea of microtransactions in a real-time strategy game isn’t a thing. DLC, expansions – all of that is things that we’re going to be exploring for Age 4.

Det är alldeles för tidigt att säga vad detta extramaterial kommer vara, men Isgreen säger att spelarnas önskemål kommer spela en betydande roll.

Age of Empires 4 har ännu inget releasedatum; vi vet inte ens om det släpps 2020 eller senare. Men en första trailer med lite gameplay fick vi i alla fall under Microsofts X019-mässa i London förra veckan. Enjoy.

Skicka en rättelse
Ursprungligen kommer det från mobilapparna där du kan köpa boost och extraliv för en "mikrosumma", t.ex. 7-25 kronor. Men precis som du säger så följer de inte sin ursprungliga betydelse längre. 18/11 En mikrotransaktion handlar snarare om ett förhållande mellan priset (såklart) och hur stor del av "spelet" som du köper till dig. Det finns ju skins/enstaka saker (kolla Dota 2) som kostar mer än vad färska AAA+ spel gör, trots att de bara är en simpel... 18/11 Läskigt när utvecklare måste komma ut och säga innan release att dom inte kommer ha mikrotransaktioner. Också för att få those good faith points. *Efter Dawn of War 3 så har Relic inge good faith kvar* 18/11 Härligt, äntligen ett traditionellt spelupplägg! 18/11 @Vileoxe: Mikrotransaktioner innebär att spelaren betalar en mindre peng för att till exempel köpa nya kläder eller nya vapen till sin spelfigur. Det vill säga ingen påverkan på spelet i sig självt. DLC är inköp som förändrar spelupplevelsen. 18/11 Vem är det som säger att alla spel nuförtiden måste vara ett live-service spel? 18/11 Det beror på priset. En mikrotransaktion är en liten kostnad, typ 1-50 kronor. Som godiset vid kassan på ICA. Du ska inte tänka innan du köper det. DLC däremot kan kosta från 0 kronor (extramaterial), >1 krona (mikrotransaktioner), till 350 kronor (expa... 18/11 Är inte DLC en typ av mikrotransaktion? 18/11 Ska väl inte vara något live service spel hoppas jag men se på Paradox spel. De har massor av små DLCer. Jag hoppas på få matiga till det här samt LAN spel. 18/11 Du behöver nog inte oroa dig för det. Se på mängden dlc paradox släpper till sina spel. 18/11