12 år efter den senaste delen i Half-Life-sagan kommer ännu ett rykte om en fortsättning. Denna gång säger ryktet att Valve tänker släppa Half-Life: Alyx, ett virtual reality-spel som ska släppas redan i mars 2020.

Uppgifterna ska ha läckts av samma person som i somras sägs ha släppt Dota Underworld-information i förtid, skriver PC Gamer. Läge att ta uppgiften med en rågad nypa salt, ska understrykas. Men men, det handlar om ett dokument som återger information från journalisten Geoff Keighleys dokumentärserie The Final Hours om Valve-spel, som ska komma nästa år. Ett dokument visar uppgifter och samtal mellan Keighley, Scott Walker (jobbade med Team Fortress 2) och en anonym tredje person. Keighley avslöjar där releasedatumet:

March 2020, "Half-Life: Alyx" comin' out.

Half-Life: Alyx ska enbart vara ett VR-spel, och enligt dokumentet verkar det (inte överraskande) röra sig om förstapersonsperspektiv, kanske med lätt otäcka inslag.

You can see their whole body-- Respond to the situation.
You know, panicking, dropping clips on the ground as they fumble their weapons 'cause a zombie's in front of them, all
these things, they're just - it's been really fun watching playtests.

Valve har såvitt känt inte kommenterat uppgifterna.

Däremot har man flera gånger de senaste åren sagt att man tänker öka takten på sin spelproduktion, bland annat fullstora VR-spel. Ryktet om Half-Life: Alyx passar in i den mallen, men det är förstås inget bevis på att det stämmer. Vi får vänta och se, senast om fyra månader vet vi sanningshalten i dagens rykte.

Avslutningsvis: Half-Life 2 fyllde 15 år i förrgår, och Half-Life fyller 21 i morgon. Senaste delen, Episode Two, är tolv år gammal.