Valve väcker Half-Life-serien ur 12 års dvala.

Det har ryktats om att Valve ska släppa ett VR-spel i Half-Life-världen i många år men nu är det bekräftat. På torsdag får vi en första glimt av Half-Life: Alyx, en virtual reality-upplevelse som alltså utspelas i Gordon Freemans värld, fast av titeln att döma med Alyx Vance i huvudrollen. Ett spel vi gissar kommer handla väldigt mycket om att lattja med gravitationspickan, sågblad och hasande zombier.

Som du kan se kallar Valve detta sitt "flagship VR game" och den stora frågan är om det kommer vara kompatibelt med fler system än deras eget Index, som erbjuder en högre nivå av finger-tracking i jämförelse med till exempel Oculus och HTC Vive. Något som demonstreras i spelet Boneworks som också har vissa slående likheter med Half-Life-universumet. Istället för headcrabs i folks ansiktet sitter där VR-headsets...

Boneworks kombinerar VR och fysisk förstapersonsaction. Premiär i december.

Spännande blir också att se om Half-Life: Alyx blir ett rent VR-spel, eller om det även får stöd för "plattskärmar" (alltså vanliga skärmar). Det spekuleras friskt kring detta på nätet, men inget är bekräftat.

Ännu mer spännande blir att se om det som ryktet härmdagen sa: att Half-Life: Alyx släpps i mars 2020. Klockan 19:00 svensk tid på torsdag kväll har vi svaret!

Tack till Lokander, Devan, powerbuoy för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Wow! Snacka om att hoppa på fel person. Jag är positivt inställd både till HL Alyx och VR. Hur läser folk? 20/11 Lite off topic så har jag jättesvårt att begripa hur man INTE kan gilla VR? Man är inne i spelet istället för att titta på utifrån.. allt är större, bättre och mycket mer upplevelserikt. Vad finns att ogilla? 20/11 Hatet mot VR på FZ har verkligen växt med tiden. Märks att många inte testat VR seriöst eller förstår att man spelar/upplever inte spelen på samma sätt. Att spela VR behöver inte vara dyrt heller, finns billigare alternativ. Jag ser fram emot det här... 20/11 Jag har aldrig ens provat VR men detta är det största incitamentet till ett köp hittills. 20/11 Fan vad folk är bra och glada på att gnälla. :P Jag hoppar det blir bra, även om jag inte äger ett VR-headset i nuläget. Vill ha ett dock men vill även ha fler anledningar att skaffa ett. :) (Och hoppas på eye-tracking och högre FoV i framtiden...) 19/11 Säger bara MordorMUD. Försök hitta GMud32, starta och drunkna i Tolkiens värld! 19/11 :D 19/11 Prata inte om Artifact... OnT: Laughs in HTC Vive. Kul för oss som faktiskt gillar VR att både få mer Half-Life och mer VR spel i samma paket. Sen återstår det om spelet är bra men jag har fortfarande förtroende för Valve när det kommer till kvalitet... 19/11 Jag tror att VR kommer bli stort, men jag tror inte teknologin är där än.. Dom måste bli smidigare och enklare att ha att göra med, dom måste kräva en dator till rimligt pris för att få bra grafik och dom måste vara inte svindyra i sig själva före det... 19/11 Folk klagar på att det är inte HL3. Tror du att att Valve kommer kunna stå upp till hypen och leverera? Det händer inte! Även fast jag vill ha HL3 så är detta ett mycket bra tröst pris! 19/11