Det har ryktats om att Valve ska släppa ett VR-spel i Half-Life-världen i många år men nu är det bekräftat. På torsdag får vi en första glimt av Half-Life: Alyx, en virtual reality-upplevelse som alltså utspelas i Gordon Freemans värld, fast av titeln att döma med Alyx Vance i huvudrollen. Ett spel vi gissar kommer handla väldigt mycket om att lattja med gravitationspickan, sågblad och hasande zombier.

Som du kan se kallar Valve detta sitt "flagship VR game" och den stora frågan är om det kommer vara kompatibelt med fler system än deras eget Index, som erbjuder en högre nivå av finger-tracking i jämförelse med till exempel Oculus och HTC Vive. Något som demonstreras i spelet Boneworks som också har vissa slående likheter med Half-Life-universumet. Istället för headcrabs i folks ansiktet sitter där VR-headsets...

Boneworks kombinerar VR och fysisk förstapersonsaction. Premiär i december.

Spännande blir också att se om Half-Life: Alyx blir ett rent VR-spel, eller om det även får stöd för "plattskärmar" (alltså vanliga skärmar). Det spekuleras friskt kring detta på nätet, men inget är bekräftat.

Ännu mer spännande blir att se om det som ryktet härmdagen sa: att Half-Life: Alyx släpps i mars 2020. Klockan 19:00 svensk tid på torsdag kväll har vi svaret!