Den är som gamla, fast annorlunda.

Playstation 5 ska släppas i slutet av 2020, men redan vet vi en hel del om Sonys nästa konsol. Och till befintlig kunskap kan nu läggas att handkontrollen sannolikt kommer vara väldigt lik PS4-kontrollen.

Ritningar på Dualshock 5, eller vad den kan tänkas få heta, finns tillgängliga från den japanska patentmyndigheten JPO, och dokumenten visar att kontrollen i stora drag har samma form som Dualshock 4 till Playstation 4. Några förändringar finns dock: VGC skriver i en jämförelse med DS4 att kontrollen i patentet har USB C-laddning, mikrofon, att ljusrännan framtill är borttagen och större trigger-knappar.

Patentet är ingen garanti för att det är exakt så här kontrollen till PS5 kommer se ut och fungera. Se det mer som möjligt, med tonvikt på troligt.

Skicka en rättelse
Hoppas man får använda valfri kontroll och inte måste ha adapters om man vill köra med Xbox kontroll tex. Lär ju inte hända, det är inte och master race vi pratar om här precis ;) 20/11 Jag tycker det är bekvämare när spakarna är offset. Sämsta kontrollen rent ergonomiskt. 19/11 Hade ju hellre som många andra gärna sett att man kunde stänga av ljuset på ds4an helt. Går dock att fixa själv ganska enkelt utan att vara speciellt händig. 4 skruvar och mer eller mindre bara dra ut en kabel. Voila! 19/11 Borth med touchpad och ge mig en lite större handkontroll som passar mina björnramar till händer. Alternativt ge oss en premiumversion som går att köpa separat, likt Xbox Elite. 19/11 En sak som varit rätt behändigt är ju att veta via lamporna vilken kontroll som är player 2. 3 och 4 när man suttit och kört något soff-co-op-spel med polarna. Men valmöjlighet till att slå av och på lamporna kan ju inte ses som något dåligt. Liksom,... 19/11 Stör mig inte heller på lampan men hade gärna sett att den gick att stänga av helt och hållet om man så önskar. Finns ju iofs alltid eltejp. :) 19/11 Problemet är inte LED lampen eller någon platta, problemet är att Sony snålar på batteriet. Köpte nya batteripack som hade samma storlek som originalet men dubbla kapaciteten. 19/11 Ah, kanske det gör? Jag är en av dem som inte stört mig på det så har inte utforskat inställningarna för det. Kanske tyckte det var en onödig funktion att lampan visar "hälsan" i spel då den sitter fram på kontrollen så man ändå inte ser den (om den nu... 19/11 Det går att ljustera ljusstyrkan. Tror det finns 3 olika lägen om jag inte missminner mig. :) 19/11 LED:en kommer nog behöva vara kvar om PS5 ska stödja VR. Sen borde de kanske ge ett alternativ att stänga av eller sänka ljusstyrkan. 19/11