Den amerikanska hiphop-gruppen City Morgue gjorde nyligen ett Instagram-inlägg som antyder att Rockstar Games tänker släppa något i sommar, och att gruppen är inblandad.

Det skakar förstås liv i spekulationslusten både här och där. Först och främst – GTA VI? Hiphop torde passa in i soundtracket där, och tidigare rykten om en story i Miami och Syd- och Mellanamerika från 70-tal till nutid är inget hinder mot det. Det som talar emot är att Rockstar brukar ta lång tid på sig med sina spel, och i sommar har Red Dead Redemption 2 inte ens hunnit fylla två år. Å andra sidan trippeldippade Rockstar GTA V (släpptes först till PS3 och Xbox 360, året därpå till PS4/Xbox One och efter ytterigare en tid till pc), och det har sålts i 115 miljoner exemplar – tidernas överlägset mest framgångsrika fullstora spel.

Andra tänkbara scenarion för hiphoparnas samarbete med Rockstar är ett soundtrack eller en radiostation till GTA V/GTA Online. Det har på sistone också surrats om Bully 2. Däremot torde Red Dead 2 kunna avskrivas – hiphop var ju inte skitstort förra sekelskiftet.

En medlem i City Morgue har sagt att fler detaljer om det påstådda samarbetet kommer "snart", skriver Gamesradar.

Alla uppgifter är obekräftade av Rockstar, och ska således ses som rykten. Vi återkommer förstås så fort vi hör minsta antydan till bekräftelse eller dementi från Rockstars håll.