Det lönar sig att göra bättre spel.

De senaste åren har varit (kritiker)risiga för göteborgska Ghost Games och deras Need for Speed-spel. Men nu kanske vinden har vänt. Vi märkte ganska varma Heat-recensioner och i FZ-testet konstaterade Tomas Helenius "en sladd framåt". Nu nås vi av fler positiva tendenser.

I en tweet låter Ghost Games meddela att Heat under sin första vecka spelats av fler än något annat Need for Speed den här generationen. Då studion ändå har sitt säte i Göteborg passar man också på att klämma in en ordvits: "Thanks to our community for bringing the Heat!"

Efter Rivals har det varit tungt för Ghost Games med Need for Speed och Payback. Det återstår att se men med Heat i ryggen är det sannolikt att EA ger dem nytt förtroende inför nästa generation.

Skicka en rättelse
Må vara att drift bygger på det, men det kändes även konstigt i free-roam ^^ Kan vara att mitt minne sviktar när jag blickar tillbaka till NFS när man senast spelade, för ganska länge sen, men hade för mig att körkänslan var lite mer realistisk än vad... 22/11 Drift bygger på att snabbt släppa och trycka ner gasen igen när man svänger, det är designat så. Inget i detta spel strävar mot att bilarna ska bete sig realistiskt, och så har väl Need for Speed med väldigt få undantag (Shift-spelen) alltid varit. 20/11 Hoppas verkligen att det inte implementeras microtransaktioner, det är rätt uppfriskande med ett spel helt utan sånt. Än så länge. Angående körkänslan, det spelet talar om för spelaren först senare är att om du släpper och går på gas direkt initierar... 20/11 Instämmer. Testade spelet lite och det var oerhört konstig körkänsla i spelet, kändes som att bilarna knappt hade någon väghållning och samtidigt hade noll problem med att sladda så fort man släppte gasen lite kort och sen gasade på. Kan vara att det... 20/11 Tråden handlar om hur bra Need for Speed Heat har gjort ifrån sig och inte EA historia av MTX eller spelarens förtroendekapital för EA. Det är kul att se att spela gör bra ifrån sig och inte minst ett spell studio från Sverige. Need for speed är inte... 20/11 Håller med! :D Gillar inte alls de senaste NFS av Ghost Games. 19/11 Tyvärr har de glömt allt vad körkänsla heter. Det fick mig att äntligen dyka in i Forza 4 så jag tackar dem för det istället :D 19/11 Nemas! 19/11 Vill du jämföra med andra, kör hårt. Jag snackar dock om EA och deras förtroendekapital. Tråden handlar om EA. 19/11 För att EA är dom värsta på att ha MTX i sina spel? 19/11