Firewatch-gänget skapar frågetecken.

På Game Awards för snart två år sedan visade gänget bakom fina Firewatch, Campo Santo, upp sitt nya äventyr, In the Valley of Gods, ett narrativt äventyr i 1920-talets Egypten. Sedan dess har det varit väldigt tyst om spelet, förutom det faktum att Valve köpte upp Campo Santo våren 2018.

En rad märkliga sammanträffanden, som bland annat PC Gamer rapporterat om, ger dock skenet av att allt inte står riktigt rätt till med spelet. Tre framstående Campo Santo-medarbetare har senaste månaden suddat bort In the Valley of Gods-tecken från sina Twitter-profiler, däribland en av studions grundare, Jake Rodkin. Har de gått över till att arbeta med Half-Life: Alyx? Var och en av de tre skriver att de jobbar med att göra spel för Valve, så otänkbart är det inte.

Och vad har i så fall hänt med In the Valley of Gods? Spelet har alltjämt en Steamsida men Youtube-videon har plockats ner, av någon anledning. Allt verkar inte stå rätt till med äventyret.

Skicka en rättelse
Valve är ett företag där man har råd att tröttna på ett projekt utan konsekvenser, så möjligheten är ju att det hänt. När ett projekt inte känns helt hundra och ens arbetsgivare säger "Gör inget, hitta på något annat istället om ni vill" Tror inte att... 20/11 Jag gillade Firewatch och även Idle Thumbs. Hittade en tråd på Reddit där Jake Rodkin kommenterar att trailern togs ner pga utlöpt licens för musiken i trailern. Då licensen var skriven på Campo Santo, så var det krångligt att förnya den eftersom studio... 20/11 Firewatch var ett underbart spel. Men om en studio skall bli nåt stort måste de fixa fler än 1 succe-titel. Vi får se vad de jobbar med i framtiden. Jag tar rykten med en stor påse salt. 20/11 Jag tyckte det såg intressant ut när de visade den första trailern men hade helt glömt av det fram tills nu. Firewatch var helt ok enligt mig men inte så mycket mer, mysig grafikstil och bra röstskådespel dock. 19/11 Gillade aldrig Firewatch, så det gör mig inte mycket om de slopat In the Valley of Gods till förmån för denna Half-Life-titel. Röstskådespelarna var toppklass, resten en axelryckning. 19/11 Absolut inget problem att gå miste om det här spelet. Rabiata SJW's skapelser kan man gott vara utan 19/11 vafa-an! ville verkligen ha det här spelet... Hoppas verkligen inte dom absorberas in i någon Valve-passivism. Dom sa ju när dom blev uppköpta att dom skulle köra på med spelet precis som vanligt. Jag känner motsatsen.. Gillar gänget överlag dels efters... 19/11 Firewatch var bra men känner ingenting för studion i sig så hade inte brytt mig om de försvann. 19/11 Nja, nu var dom väl bara ute efter att få Felix att plocka ner sina Firewatch-videos. Problemet var sättet dom gjorde det på, genom att missbruka DMCA. Folk får gärna då och då påminna dom om deras snedsteg men det vore väl också synd om potentiellt bra... 19/11 Tramsig kommentar. Nog för att det de gjorde också var tramsigt, men det innebär inte att mängder med personer där som inte hade något med det hela att göra förtjänar att påverkas negativt. 19/11